Výlety s dětmi

Cyklistický okruh z Jizerky přes Smědavu

Výlety s dětmi

Cyklistický okruh z Jizerky přes Smědavu

Cyklistický okruh z Jizerky přes Smědavu
  • Trasa výletu: z Jizerky po Lasičí cestě, kolem přírodní rezervace Rybí loučky do Smědavy; odtud kolem kiosku Promenáda a Rašeliniště Jizerky zpět do osady Jizerka
  • Celková délka cyklotrasy: 21 km
  • Terén: kopcovitý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Z Jizerky do Smědavy - kolem přírodní rezervace Rybí loučky

Zaparkujeme na parkovišti před osadou Jizerka u chaty Pod Bukovcem a Hospody na Jizerce na místě zvaném Mořina. Napojíme se na červenou turistickou značku, po které projedeme malebnou osadou Jizerka. Za mostem přes Jizerku na rozcestí Lasičí cesta poblíž Hnojového domu odbočíme doprava, nadále se držíme červeného tur. značení a stoupáme po silničce na rozcestí pod Jelení strání. Tam červená odbočuje doleva přes Jelení stráň na Pytlácké kameny, my pokračujeme z kopce na rozcestí u přírodní rezervace Rybí loučky. Za mírného stoupání se dostaneme na křižovatku cest Zelený kámen, kde jedeme stále rovně po neznačené asfaltové cestě. Na následující křižovatce se dáme doprava a směřujeme na rozcestí Předěl. Odtud po zelené tur. značce dorazíme do Smědavy. Tam se můžeme občerstvit v restauraci.

Návrat ze Smědavy do Jizerky - kolem kiosku Promenáda a Rašeliniště Jizerky

Od Smědavy strměji stoupáme po cyklotrase 22 asi kilometr ke kiosku Promenáda. Vpravo odsud vede tzv. Promenádní cesta, my pokračujeme po cyklotrase 22 až do Jizerky.

Před Jizerkou je možné si prohlédnout Rašeliniště Jizerky, k němuž vede dřevěný chodník. Jízda na kole je po něm zakázána. Odbočka k rašeliništi je součástí NS Tři iseriny.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/jizerske-hory/95-z-jizerky-na-smedavu