Výlety s dětmi

Brand okruh u Svitav

Výlety s dětmi

Brand okruh u Svitav

Brand okruh u Svitav
  • Trasa výletu: okruh po cyklostezce Brand u Svitav
  • Celková délka cyklotrasy: 12 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Svitavy a nejbližší okolí nabízejí hned několik možností pro nadšené cyklisty i milovníky koloběžek. Čerstvý vzduch, přírodu, vodní plochu, to vše najdeme v areálu u rybníku Rosnička. Takzvaný Brand nás kromě dobré trasy pro kolo přiláká také zajímavými aktivitami. Využít můžeme venkovní posilovnu, přičemž cvičební stroje zvládnou i senioři a děti. Dvoukilometrová fitness stezka nám rovněž dovolí protáhnout tělo, oblíbená je především u dětí a rodičů, neboť cvičení na zdejších prvcích je koncipováno spíše zábavně.

Samotná cyklostezka Brand vede pouze lesem. Její výškový profil není náročný, takže ji zvládnou i děti. Původní trasa měří dvanáct kilometrů, ti méně zdatní nebo již unavení ji můžou zkrátit třeba na polovinu nebo dokonce na „pouhých“ dva a půl kilometru.

Další cyklotrasy v okolí Svitav

Další cyklotrasou zamíříme k nádrži Žabka v blízké obci a poznáme její okolí, lze se vydat po stopách pruských dělostřelců (ze Svitav na Javornický hřeben a na Brlenku) nebo po stopách loupeživých rytířů (okruh ze Svitav přes Kamennou Horku, Hřebeč, Koclířov, Dětřichov a Opatov). Jet je možné také svitavským údolím, krajem biskupských rybníků nebo po kupeckých stezkách.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/svitavsko-litomyslsko/9229-ze-svitav-a-do-svitav-vsemi-smery