Výlety s dětmi

František Mandát: Kamínky z toulavých bot

Výlety s dětmi

František Mandát: Kamínky z toulavých bot

František Mandát: Kamínky z toulavých bot
  • Datum: 21.11.2018
  • Místo: Dům knihy Knihcentrum Ostrava
  • Adresa: Smetanovo náměstí 222/8, Ostrava, Česká republika

Popis

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Na výlet kolem světa se vydáte s Františkem Mandátem

Publicista, scenárista a spisovatel prožil mládí v Havířově. Vydal prózy Semestrálky (Cena Jiřího Wolkera), Facky do života a jiné. Napsal několik rozhlasových her a dramatizací (Hledám Michaelu, Smyčka). Nyní žije, píše a pracuje jako nakladatel v Praze.  V knize Kamínky z toulavých bot podává svědectví z cest, kdy navštívil osm desítek států světa.

Kde jen se v nás, Češích, Moravanech a Slezanech, bere ta touha opouštět domovinu a, řečeno klasikem, putovat Z Čech až na konec světa, anebo si jenom tak pohovět u slané louže, jíž se nám, suchozemcům, nedostává. Zkrátka, kde se v nás bere touha cestovat, poznávat jiné kraje, zvyky, navazovat nová přátelství a objevovat neznámé? Autor knihy navštívil na osm desítek států světa a svoje postřehy z jednotlivých destinací nezamýšlel pojednat jako cestopis. Chtěl podat svědectví o svých pocitech, náladách a postřezích v jednotlivých zemích tak, jak je on vnímal, cítil a nafotografoval. Vznikla tak ojedinělá kniha, která zve čtenáře na výlet kolem světa.

Využijte 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v e-shopu. 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/akce-pro-deti/severni-morava/ostrava/8426-frantisek-mandat-kaminky-z-toulavych-bot-8245