Výlety s dětmi

Muzeum LEGA Tábor - zábava pro celou rodinu

Výlety s dětmi

Muzeum LEGA Tábor - zábava pro celou rodinu

Muzeum LEGA Tábor - zábava pro celou rodinu
  • Druh zábavy: muzeum LEGA, dětský koutek
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: Betlémská 275/2, Tábor, Česká republika

Popis

Muzeum LEGA se nachází v historickém jádru města Tábor. Celá expozice je umístěna v národní kulturní památce na Špitálském náměstí. V historické budově na ploše více jak 200 m2 uvidíte výstavu stavebnice LEGO ze sbírky jedné sběratelky. Expozice je tématicky dělena, např. LEGO Architecture, LEGO Technic, LEGO Ideas aj. K vidění jsou stovky originálních modelů z celého světa a neustále přibývají další zajímavé, raritní a exklusivní kousky. Při vlastní prohlídce máte možnost zhlédnout i příběh o celé historii a vzniku LEGO kostičky.

Muzeum je interaktivní, najdete zde přes 2 miliony LEGO kostiček. Mezi exponáty jsou i Socha Svobody, Tower Bridge, Eiffelova věž či indický Taj Mahal. Můžete si prohlédnout i věrnou kopii Benešovy vily postavené z více než 20 tisíc lego kostiček v měřítku 1:42. Další zajímavou stavbou je kopie táborské restaurace Střelnice v měřítku 1:50 zhotovené z více jak 100 tisíc LEGO kostiček. Mezi nejstarší exponáty se řadí originály dřevěných hraček ze 40. a 50. let minulého století nebo lisované plastové hračky z 50. let.

Muzeum LEGA v Táboře má celou řadou ucelených sbírek a patří mezi evropské, ale i světové unikáty a rarity. Návštěvu muzea je možné zakončit nákupem v prodejně s nabídkou LEGO stavebnice ne zcela běžně prodejné v obchodních sítích ČR.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/jizni-cechy/7695-muzeum-lega-tabor-zabava-pro-celou-rodinu