Výlety s dětmi

Vánoční prohlídky zámku Hrubý Rohozec

Výlety s dětmi

Vánoční prohlídky zámku Hrubý Rohozec

Vánoční prohlídky zámku Hrubý Rohozec
  • Datum: od 26.12.2018 do 31.12.2018
  • Místo: Hrubý Rohozec - zámek
  • Adresa: Hrubý Rohozec 1, Turnov, Česká republika

Popis

Zámek Hrubý Rohozec připravil prohlídky s vánoční atmosférou. K vidění budou vánočně vyzdobené interiéry, vyřezávaný Betlém v zámecké kapli a vyprávění o historii zámku a jeho majitelů i o vánočních zvycích.

26. prosince 2018 – 31. ledna 2018 státní zámek Hrubý Rohozec – vánoční prohlídky okruhem, který propojí nejkrásnější komnaty prvního i druhého okruhu, kromě historie se dozvíte také to, jak poslední majitelé slavili Vánoce a co nacházeli pod stromečkem.

Prohlídky vánočně vyzdobených místností, které vedle výkladu o historii zámku a vybavení jeho interiérů zahrnou také povídání o vánočních zvyklostech někdejších majitelů i jejich personálu. V zámecké kapli si budete moci prohlédnout starý vyřezávaný betlém, v salonu na vás bude čekat ozdobený vánoční stromeček a pod ním dárky pro pana hraběte, paní hraběnku i jejich děti. 

Součástí prohlídky bude i místnost služebnictva, kterému panstvo "na přilepšenou" zdobilo vánoční stromek jitrnicemi a klobásami. Zajímavým exponátem je také posilovací stroj hraběte Mikuláše Vladimíra Des Fours Walderode z konce 19. století.
Prohlídky odcházejí v každou celou hodinu (10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00). Rezervace není nutná.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/akce-pro-deti/severni-cechy/semily/6964-vanocni-prohlidky-zamku-hruby-rohozec-6900