Výlety s dětmi

Malý cyklistický okruh kolem rybníků u Jedovnic

Výlety s dětmi

Malý cyklistický okruh kolem rybníků u Jedovnic

Malý cyklistický okruh kolem rybníků u Jedovnic
  • Trasa výletu: z Jedovnic kolem rybníka Olšovec, Dubového rybníka a rybníka Budkovan
  • Celková délka cyklotrasy: 7 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Na tento malý cyklistický okruh u Jedovnic na východním okraji Moravského krasu se můžeme vydat i s menšími dětmi. Výlet je nenáročný, vede po asfaltových a zpevněných lesních cestách.

Trasa výletu

Cyklistický výlet zahájíme v Jedovnicích, na parkovišti u severozápadního okraje rybníka Olšovec. Jedeme po severním břehu a po 1,5 km rybník opouštíme. Krátce vystoupáme do ulice Riviera, ve které se napojíme na cyklotrasu 5080 a dáme se po ní doprava. Směrujeme do lesa a za další 1,5 km jsme na rozcestí Podmolský potok. Tam odbočíme doprava a nyní už se držíme červené turistické značky. Ta po chvíli zabočuje doprava a postupně se vracíme do Jedovnic.

Při jízdě po pravé straně míjíme Dubový rybník a rybník Budkovan. Dorazíme na jižní břeh rybníka Olšovec, kde se nalézá autokemp Olšovec. Je zde několik možností občerstvení. Po asfaltové cestě podél rybníka Olšovec se vrátíme k výchozímu bodu výletu.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/moravsky-kras/6142-maly-cyklisticky-okruh-kolem-rybniku-u-jedovnic