Výlety s dětmi

Techmania Science Center, Plzeň

Výlety s dětmi

Techmania Science Center, Plzeň

Techmania Science Center, Plzeň
  • Druh zábavy: interaktivní muzeum, historie techniky, hlavolamy, projekční sály, tematické programy, planetárium
  • Doporučený věk dětí: 4+
  • Adresa: Břeňkova 1886, Plzeň, Česká republika

Popis

Ve dvou historických budovách bývalých Škodových závodů z let 1916 a 1917 se nachází moderní centrum plné interaktivních exponátů, projekcí a experimentů, které si každý může vyzkoušet a osahat bez obav, že by něco rozbil. Můžeme zkoumat, pozorovat, mačkat, otáčet, házet, objevovat, bavit se a při tom všem se současně učit.

Projekční sál ve 3D Planetáriu nabízí dvojrozměrné a trojrozměrné projekce na kulovou plochu. Sál disponuje 90 polohovacími sedadly. Během promítání můžeme navštívit až 140 000 hvězd, zhlédnout věrný model naší galaxie, desítky mlhovin i samotnou strukturu vesmíru. Kromě zobrazení astronomických objektů se můžeme proletět základním kamenem života, DNA, nebo porovnat atomovou strukturu uhlíku ve formě grafitu a diamantu. To vše v unikátní kupoli o vnitřním průměru 14 metrů.

Science On a Sphere je zcela unikátní technologií. Po celém světě je podobných sálů jen něco málo přes sto a v České republice jde o sál jediný. Jedná se o obraz promítaný ze 4 projektorů na kouli o průměru 1,7 m. Projekce využívá aktuální data od amerického Národního úřadu pro výzkum atmosféry a oceánů NOAA. Kapacita sálu je 40 míst.

Science Center - 12 expozic s téměř 250 interaktivními exponáty na sedmi tisících metrech čtverečných, pravidelné show, historické lokomotivy a jedinečný trolejbus! Expozice dávají možnost poznat svět kolem nás prostřednictvím hry a experimentování. Objevujeme vesmír, přírodní zákony, říši zvířat, vlastní tělo, historii průmyslu a techniky nebo svět hluboko v podzemí. Zkrátka nepřijdou ani nejmenší návštěvníci, jimž jsou určeny expozice Malá věda a Vodní svět.

Další důležitou součástí nabídky Techmania Science Center jsou tematické programy v laboratořích a dílnách pro veřejnost, které jsou vybavené profesionálními přístroji, měřidly a chemikáliemi, jež si můžeme bezpečně vyzkoušet.

Expozice

Show

Laboratoře

Dílny

Filmy ve 3D Planetáriu

Filmy ve 3D Cinema

Titáni doby ledové

 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/zapadni-cechy/473-techmania-science-center-plzen