Výlety s dětmi

Městské muzeum na zámku Horažďovice

Výlety s dětmi

Městské muzeum na zámku Horažďovice

Městské muzeum na zámku Horažďovice
  • Druh zábavy: zámek, muzeum, interaktivní dílna, sezonní výstavy
  • Doporučený věk dětí: 4+
  • Adresa: Mírové náměstí 11 - Zámek, Horažďovice, Česká republika

Popis

Zámek Horažďovice je původně gotická tvrz, přestavěná na zámek s renesančními a barokními prvky. Hranolová věž, ve dvoře renesanční arkády, zámecká kaple sv. Kříže s nástěnnými malbami a velký sál s unikátní freskovou výzdobou vás určitě zaujmou. Prohlídkovou trasu tvoří zámecké prostory a městské muzeum.

Kromě stálých expozic (národopis, mineralogie, ukázka zámeckého pokoje, řemeslná dílna, expozice prácheňských marionet) nabízí návštěvníkům také sezonní výstavy.

Interaktivní rukodělná dílna "Návrat k tradicím" umožňuje vyzkoušet si (na objednávku) stará řemesla z Pošumaví jako např. kramplování, předení, tkaní na žakárovém nástavci, paličkování a výrobu ze dřeva. Dílna je určena návštěvníkům ve věku 4 – 100 let. Zavolejte či pošlete e-mail 3 dny dopředu a dílna bude pro vás připravena. Minimální počet 8 osob, maximálně skupina 30.

Prohlídky jsou v zámecké části s průvodcem, prohlídka muzejní části a výstav je samostatná. Prohlídka trvá cca 1,5 hod., v ceně vstupného je i návštěva přilehlé Městské galerie s výstavami regionálních autorů a stálá expozice alpských minerálů „Diagnóza krystal“. U galerie se nachází Turistické informační centrum, bohatě vybavené mapami, pohlednicemi, informacemi o okolí a suvenýry.

 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/zapadni-cechy/443-mestske-muzeum-na-zamku-horazdovice