Výlety s dětmi

Projížďka na kole podél Vchynicko-tetovského kanálu

Výlety s dětmi

Projížďka na kole podél Vchynicko-tetovského kanálu

Projížďka na kole podél Vchynicko-tetovského kanálu
  • Trasa výletu: z Rechle u Modravy podél Vchynicko-tetovského plavebního kanálu na rozcestí U Sedla a zpět
  • Celková délka cyklotrasy: 27 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Vchynicko-tetovský plavební kanál o délce necelých 14 km je umělý vodní tok, který byl vybudovaný mezi Antýglem a Srním. Původně sloužil k plavení dřeva. Podél celého kanálu vede cyklostezka a díky tomu, že má téměř rovinatý profil, je ideálním místem k projížďce na kole s malými dětmi. Je označena modrým cyklistickým značením nebo jako cyklotrasa 2114. Stezka je zpevněná a z velké části asfaltová. Výlet lze uzpůsobit i nejmladším cyklistům, kdykoli jej ukončit a vrátit se po stejné trase zpět.

Na cyklostezku podél Vchynicko–tetovského plavebního kanálu je možné najet u hradlového mostu Rechle mezi Modravou a Antýglem, kde se nalézá placené parkoviště. Po cca 3 kilometrech jízdy se můžeme zastavit na informačním středisku Rokyta, je však nutné z cyklostezky odbočit vpravo a vzdálit se od ní 300 metrů. V IC Rokyta se nachází stálá výstava zaměřená na lesní hospodářství a plavení dřeva, venku je k vidění geologická expozice hornin Šumavy. Poté se navrátíme zpět na cyklostezku a pokračujeme dále ve výletě při toku plavebního kanálu.

Po dalších 7,5 km jízdy podél kanálu přejedeme silnici v okrajové části Srní – Mechov. V těchto místech je neplacené parkoviště a začíná tu cyklostezka Srní – Prášily – Skelná. Pohodovou jízdu v příjemném prostředí šumavských lesů zakončíme po 3 kilometrech u turistického rozcestníku „U Sedla“, kde cyklotrasa opouští kanál a stoupá do Srní. Vracíme se po stejné trase zpět na Rechli. Když je menší stav vody, děti se tu mohou brouzdat na oblázkové pláži.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/sumava/3384-projizdka-na-kole-podel-vchynicko-tetovskeho-kanalu