Výlety s dětmi

Stezky pro děti v Klánovickém lese

Výlety s dětmi

Stezky pro děti v Klánovickém lese

Stezky pro děti v Klánovickém lese
  • Trasa výletu: po NS Lesní galerie I. (tvořena jedním okruhem) + po naučné stezce Lesní galerie II. (tvořena třemi na sebe navazujícími okruhy)
  • Celková délka trasy: 5 km (Lesní galerie I.), 14 km (Lesní galerie II.)
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Lesní galerie I. aneb Tam a zpátky za zvířátky

Západní částí Klánovického lesa na východním okraji Prahy vede naučná stezka Lesní galerie I. aneb Tam a zpátky za zvířátky. Má tři vstupy – z ulice Pilovská a Čentická v Újezdě nad Lesy nebo od vlakového nádraží Praha-Klánovice. Na tvorbě stezky se podílely svými obrázky také děti z Masarykovy ZŠ v Újezdě nad Lesy. Trasa je dlouhá cca 5 kilometrů, má 30 zastavení a seznamuje se zvířaty žijícími ve zdejším lese. Zvířátka na obrázcích jsou představována vtipnými básničkami Lucie Černé.

Lesní galerie II. aneb Klánovickým lesem krok za krokem

Vydáme – li se od smyčky autobusů u vlakového nádraží v Praze-Klánovicích východním směrem, projdeme Lesní galerii II. aneb Klánovickým lesem krok za krokem. Stezka o délce asi 14 km je rozdělená do 3 na sebe navazujících okruhůZástupci rostlinné a živočišné říše Klánovického lesa jsou prezentovány na celkem 60 informačních tabulích formou vtipných básniček. Trasu výletu lze libovolně zkrátit podle fyzických schopností dětí.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/praha/3341-stezky-pro-deti-v-klanovickem-lese