Výlety s dětmi

Penzion NIKÉ **, Jedovnice

Výlety s dětmi

Penzion NIKÉ **, Jedovnice

Penzion NIKÉ **, Jedovnice
  • Druh ubytování: penzion
  • Stravování: snídaně, polopenze, plná penze, restaurace
  • Vybavení pro děti: dětské hřiště (venkovní), sportovní hřiště
  • Adresa: Riviéra 371, Jedovnice, Jedovnice, Česká republika

Popis

Celková kapacita penzionu Niké, který  leží uprostřed Moravského Krasu v Jedovnicích je 29 lůžek ve 4 dvoulůžkových a 7 třílůžkových pokojích.V případě potřeby jsou k dispozici přistýlky. Sociální zařízení i sprchové boxy jsou pro pány a dámy umístěny na podlaží (společné pro všechny pokoje). 
Zařízení je vhodné pro všechny – rodiny s dětmi staršími 3 let, školy v přírodě, ozdravné pobyty, sportovní pobyty, zájezdy či dovolenou. Možnost rybaření či návštěvy přírodních krás Moravského  krasu. V okolí cyklostezky, nádherná příroda s možností pěších túr.

Součástí penzionu je restaurace s nekuřáckou jídelnou, venkovní krb a gril, posezení u ohniště, hřiště na odbíjenou a petanque, dětské pískoviště, ruské kuželky a parkoviště. Penzion Niké je umístěn nad rybníkem Olšovec (plocha 42 hektarů), který je proslavený mezinárodními závody motorových člunů a tradičními podzimními výlovy. Kromě něj jsou tu i další rybníky, např. Budkovan, Vrbový a Dubový. Olšovec jako jediný nabízí možnost rekreačního koupání a sportovního rybolovu po zakoupení místní povolenky. Kromě toho si zde lze zapůjčit loďky nebo šlapadla. Odvážnější mohou vyzkoušet windsurfing.

Atraktivitu penzionu doplňují služby v rekreační oblasti, obci Jedovnice a okolí – krytý bazén a aquapark v Blansku (cca 15 km vzdálené, výborná dostupnost autobusem), sauna a fitcentrum, tenisové kurty, kuželna, půjčovny kol, lodí a šlapadel. Nedaleký Vyškov nabízí dinopark, či ZOO. Pro všechny milovníky cykloturistiky se tu nachází spousta příležitostí poznat krajinu z kola nebo  i na bruslích či pěšky.Terén tu není příliš kopcovitý, takže je vhodný i pro méně náročné sportovce. Kolo lze uschovat v penzionu. V okolí Jedovnic se nachází  spoustu dalších  aktivit, zábavy a možností využití volného času, jako je minigolf, lanový park, lezecká stěna,  či návštěva Skalního  Mlýna, Punkevní  jeskyně, Byčí Skála či  propast Mocacha. V blízkém okolí se  nachází Westernové městečko Boskovice, či výlety  na zámky, hrady či  na rozhlednu ve Veselicích nebo Máchův památník v Olomučanech. V okolí Moravského Krasu a  speciálně Jedovnic, které se nachází přimo v srdci Moravského Krasu, najdete nejen krásnou a čistou přírodu, ale  i nespočetně množství tipů na jedinečné výlety. Atraktivitu  umístění penzionu  dokresluje i  25 km vzdálené Brno. Vše také  najdete v naší rubrice tipy na výlet nebo kalendář akci.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/archiv/2065-penzion-nike