Výlety s dětmi

Městský park Michalov – oáza klidu a odpočinku v Přerově

Výlety s dětmi

Městský park Michalov – oáza klidu a odpočinku v Přerově

Městský park Michalov – oáza klidu a odpočinku v Přerově
  • Trasa výletu: procházka městským parkem Michalov
  • Celková délka trasy: 2 km (okruh celým parkem)
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Městský park Michalov má rozlohu více než 17 ha a je tudíž největší plochou udržované městské zeleně v Přerově. Díky jedinečné architektuře byl park Michalov v roce 1992 vyhlášen za kulturní památku. Mimo toto ocenění byl v roce 1994 zaznamenán jako významný krajinný prvek pro pozůstatky původního lužního lesa s výskytem ohrožených druhů rostlin a živočichů.

V současné době se v parku Michalov nalézá: hudební altán, fontána, skleníková expozice, francouzská květnice, rozárium, trvalková zahrada, busty (Augustina Mervarta, Josefa Bojáka, Jiřího Sumína), památníky (přátelství Přerov – Cuijk, Rotary klubu, Mistra Jana Husa).

Můžeme se občerstvit v restauraci či bufetech. Nachází se tu dětská hřiště a trávníkové plochy vymezené na sport. Po okraji parku vede zčásti cyklostezka. Jízda na kole mimo vyznačenou stezku je v parku zakázána!

Historické události parku Michalov

Počátky městského parku Michalov sahají již do druhé polovině 19. století, kdy byla vybudována restaurace „Bůda“ - tehdy ještě s doškovou střechou. K významnému přelomu ve vývoji parku přispěl rok 1903. V 90. letech 20. století byly zahájeny revitalizační práce, například původní restaurační budova byla nahrazena novou.

V blízkém okolí parku Michalov

V sousedství parku Michalov najdeme ornitologickou stanici. Východním směrem od parku se dostaneme k přírodnímu koupališti Laguna, jež je vzdálené asi 1 km. Děti si tu mohou pohrát na dětském hřišti.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/hana/2062-mestsky-park-michalov-oaza-klidu-a-odpocinku-v-prerove