Výlety s dětmi

Den s Armádou a přehlídka čestných stráží v Hradci Králové

Výlety s dětmi

Den s Armádou a přehlídka čestných stráží v Hradci Králové

Den s Armádou a přehlídka čestných stráží v Hradci Králové
  • Datum: 31.5.2023
  • Místo: Velké náměstí
  • Adresa: Velké náměstí, Hradec Králové, Česká republika

Popis

Propracované choreografie čestných stráží, prezentace vojenské techniky i armádní hudba čekají na fanoušky vojenství všech věkových kategorií v Hradci Králové. Ve středu 31. května zde proběhnou akce Den s Armádou ČR a Drillfest 2023.

V 9:00 bude zahájen Den s Armádou. Návštěvníci se mohou těšit na prezentaci letecké i pozemní techniky. Uvidí například přelet vrtulníku, ukázky činnosti Vojenské policie, výsadkářů, zdravotníků, kynologů a řadu dalších atrakcí.

Úderem šestnácté hodiny začne 15. ročník Drillfestu ­– mezinárodní přehlídky čestných stráží. Akce se účastní vojáci z České republiky, Maďarska, Polska, Slovenska, Rakouska a Slovinska. Letos přijede ukázat své umění také jednotka Hradní stráže prezidentky Slovenské republiky Zuzany Čaputové. Veřejnosti předvedou exhibici s pečlivě nacvičenými choreografiemi s ceremoniálními puškami. Vojáci je vyhazují, prohazují si je nebo je předávají mezi sebou, což vyžaduje špičkovou koordinaci.

Rytmus bude armádnímu dni v Hradci Králové udávat Vojenská hudba Olomouc. Návštěvníci si ji užijí nejen v průběhu Drillfestu, ale především během dvouhodinového koncertu od 19:30.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/akce-pro-deti/vychodni-cechy/hradec-kralove/19788-den-s-armadou-a-prehlidka-cestnych-strazi-v-hradci-kralove-19302