Výlety s dětmi

Zámek Kravaře - letní dětské prohlídky a zábavné stezky v parku

Výlety s dětmi

Zámek Kravaře - letní dětské prohlídky a zábavné stezky v parku

Zámek Kravaře - letní dětské prohlídky a zábavné stezky v parku
  • Trasa výletu: prohlídka zámku a procházka zámeckým parkem
  • Celková délka trasy: 3 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Zámek v Kravařích je zasazen do anglického parku, který založili původní majitelé Eichendorffové ve druhé polovině 18. století. Z této doby pocházejí nejstarší duby na staré dubové aleji, vedoucí od zámku podél náhonu na rybník. V parku roste téměř sto forem listnatých i jehličnatých dřevin včetně opravdových skvostů a je protkán potůčky, rybníky a romantickými zákoutími. Také se zde hraje golf na osmnáctijamkovém hřišti, které se rozkládá částečně na katastru sousední obce Velké Hoštice.

Procházku zámeckým parkem rodinám s dětmi zpestří stezky „Šifra zámeckého pána“ a „Nočních tvorů“. Mapky jsou ke stažení na oficiálních stránkách zámku či jsou k dispozici v Turistickém informačním centru na zámku. 

O letních prázdninách je každým rokem pro děti přichystaný speciální program (prohlídka), kde se zábavnou formou dozvědí něco z historie, i si vyzkouší nějaké činnosti. V rámci klasické komentované prohlídky návštěvník nahlédne do života zámeckých pánů, ale i obyčejných lidí.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/ostravsko-opavsko/19709-zamek-kravare-letni-detske-prohlidky-a-zabavne-stezky-v-parku