Výlety s dětmi

Cyklostezka Ohře – z Chebu do Sokolova

Výlety s dětmi

Cyklostezka Ohře – z Chebu do Sokolova

Cyklostezka Ohře – z Chebu do Sokolova
  • Trasa výletu: z Chebu přes Jindřichov, Chocovici, Nebanice, Mostov, Kynšperk nad Ohří, Dasnice, Chlumek, Hlavno a Citice do Sokolova, návrat vlakem
  • Celková délka cyklotrasy: 35 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Z Chebu se vydáme na 35 kilometrů dlouhou trasu po cyklostezce Ohře vedoucí přes Kynšperk nad Ohří do Sokolova. Stezka je značena jako cyklotrasa č. 6. Ke zpáteční cestě lze využít z většiny obcí přepravu vlakem.

Z Chebu do Mostova

První část výletu z Chebu do Mostova je zcela rovinatá a vhodná i pro nejmenší děti. Díky hladkému asfaltovému povrchu po ní můžou vyrazit i in-line bruslaři.

Vyrazíme z vlakového nádraží po cyklotrase č. 6. Krátký úsek vede ulicemi města, než se napojíme na cyklostezku. Po opuštění Chebu projíždíme převážně otevřenou krajinou. Řeku Ohři máme většinou na dohled, několikrát ji překleneme z jednoho břehu na druhý. Řeka i cyklostezka se stáčí různými směry. Projedeme obcí Jindřichov, okrajem osady Chocovice, téměř zaniklou vesnicí Vokov a okrajem Nebanic (zde je možnost občerstvení). V Mostově můžeme odbočit k romatickému zámku, kde sídlí hotel a muzeum porcelánu.

Z Mostova do Sokolova

Od Mostova to na brusle již není, po projetí javorovou alejí nás čeká první kratší stoupání a následné klesání. V Kynšperku nad Ohří cyklotrasa č. 6 objíždí město ze severozápadní strany. Za Kynšperkem projíždíme krásným rovinatým úsekem podél železniční trati. Za Dasnicemi se odkloníme od řeky a připravíme se na největší stoupání na trase v délce asi 500 metrů a převýšením 40 metrů – tedy nic moc obtížného, menší děti však budou muset tlačit.

Na návrší projedeme osadou Chlumek, chvíli ještě stoupáme a pak postupně sjíždíme přes Hlavno a Citice do Sokolova. V Sokolově za velkým silničním mostem se přemístíme na levý břeh Ohře, kde se nachází vlakové nádraží. Cyklostezka dál pokračuje až do Karlových Varů, více ve výletě - Cyklostezka Ohře – z Karlových Varů do Sokolova.

 

Zajímavosti po cestě

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/karlovarsko/1954-cyklostezka-ohre-z-chebu-do-sokolova