Výlety s dětmi

Zámek Ploskovice – naučná stezka zámeckým parkem a výstava medvídků

Výlety s dětmi

Zámek Ploskovice – naučná stezka zámeckým parkem a výstava medvídků

Zámek Ploskovice – naučná stezka zámeckým parkem a výstava medvídků
  • Trasa výletu: procházka zámeckým parkem Ploskovice, naučná stezka, prohlídka pro děti
  • Celková délka trasy: 1,5 km (okruh zámeckým parkem)
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano (v zámeckém parku)
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano (v zámeckém parku)

Popis

V zámeckém parku v Ploskovicích nedaleko Litoměřic byla v roce 2011 vybudována naučná stezka „Za poklady ploskovického parku“. Vytvořily ji děti ze zdejší ZŠ za účasti Střediska ekologické výchovy Sever a nadace Partnerství. Na stezce se nalézá deset panelů se zaměřením na ekosystémy (louka, rybník, park, les, arboretum, flora, fauna). Kromě získání zajímavých poznatků zábavnou formou poslouží zámecký park také k příjemné procházce, kterou lze absolvovat i s kočárkem. Můžeme tu obdivovat vzácné porosty, kašny a vodotrysky.

Rokokové interiéry, umělé vodní jeskyně a expozice medvídků

Na ploskovickém zámku je možné navštívit interiéry a grotty. Klasická prohlídka vnitřních prostor zámku s průvodcem je ukázkou stylu 2. poloviny 19. století z doby rakouského císaře a posledního českého korunovaného krále Ferdinanda V. Habsburského. Zabere cca hodinu a je vhodná spíše pro starší děti.

Prohlídka „Grotty“ s průvodcem je časově nenáročná, trvá cca čtvrt hodiny, a tudíž ji lze zvládnout i s menšími dětmi. Při ní se podíváme do umělých vodních jeskyní z počátku 18. století v přízemí jižní strany zámku.

Nejmenší návštěvníky zámku potěší výstava medvídků.

Ve vybraných termínech (viz kalendář kulturních akcí na oficiálních stránkách) se konají společenské akce s doprovodným programem.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/ceske-stredohori/1843-zamek-ploskovice-naucna-stezka-zameckym-parkem-a-prohlidkove-trasy-pro-deti