Výlety s dětmi

Šlechtická sídla v souznění

Výlety s dětmi

Šlechtická sídla v souznění

Šlechtická sídla v souznění
  • Datum: 24.6.2023
  • Místo: Valeč - zámek
  • Adresa: Valeč, okres Karlovy Vary, Česká republika

Popis

6. Ročník-Šlechtická sídla v souznění…

je série tří hudebních večerů konaných na sídlech šlechtických rodů.

Smyslem těchto večerů je rozšířit nabídku klasických prohlídek hradů a zámků a tak dát možnost široké veřejnosti vnímat tyto historické prostory i jinak a to v podobě mimořádných cca tříhodinových  společenských setkáních. Večery jsou obohaceny o ochutnávku kvalitních vín, o hudební vystoupení v podobě koncertu, či recitálu osobností naší hudební scény, a to různých hudebních žánrů.  Po skončení koncertu na hosty čeká večerní komentovaná prohlídka zámku. Každé setkání doprovází majitel daného objektu, či kastelán, který hosty seznámí s historií zámku.

Letošní zámecké putování odstartujeme 24.6. 2023 na zámku Valeč v západních Čechách. Tento zámecký večer bude specifický tím, že vnitřní prostory zámku jsou v rekonstrukci, ale přesto jsou veřejnosti přístupné. Čeká Vás zde jedna třešnička na dortu, a to jedinečná prohlídka expozice originál soch M.Brauna. Na tomto večeru vystoupí zástupce ředitele Pražské konzervatoře pan L.Horák se svými 3 velice nadanými studenty, kteří Vám zahrají a představí Vám hudební nástroj Accordion. Uslyšíte v jejich podání klasiku trochu jinak, filmové melodie a argentinské tango. Je to velká krása?

 12.8. 2023 se potkáme na malebném zámku Náměšť nad Oslavou.  Tento večer hudebně obohatí recitál herečky a zpěvačky Radky Fišarové, v jejichž podání zazní známé francouzské písně E.Piaf, Charlese Aznavoura, Mireille Mathieu a další..

Třetí, závěrečný večer proběhne dne 9.9. 2023 na krásném zámku s rozsáhlým parkem Slavkov u Brna. Tento večer se opět ponese v duchu klasické hudby. Mé pozvání přijala známá operní mezzosopranistka paní Dagmar Pecková.  

I v letošním roce budou Šlechtická sídla v souznění…. pomáhat. Tento rok bych ráda společně s Vámi podpořila jeden silný a konkrétní příběh, a to příběh mladého 30letého muže Patrika Šimánka, který před 15 lety po skoku do vody ochrnul. Přesto vystudoval 2 vysoké školy a snaží se uplatnit v pracovním procesu. Od jeho 5 let se o něj stará dnes již 80letá babička. S Patrikem a jeho babičkou se budete moci seznámit osobně, neb budou přítomni na každém večeru.

 

Letošní vstupné je od minulého roku neměnné:

Valeč – základní vstupné 550,-Kč, VIP vstupné 1050,-Kč

Náměšť nad Oslavou – základní vstupné 650,-Kč, VIP vstupné 1150,-Kč

Slavkov u Brna – základní vstupné 750,-Kč, VIP vstupné 1250,-Kč

 

  Zakoupením VIP vstupenky podpoříte Patrika Šimánka a jeho babičku. Pro hosty, kteří si tuto vstupenku zakoupí, bude připraven malý dárek a rezervace místa v sále na Vaše jméno.

Přijďte si tedy užít výjimečný a pestrý zámecký večer se sklenkou dobrého vína!!

 

Oba druhy Vstupenek lze zakoupit pouze přes e-mail – jb.jitka.blahova@seznam.cz (tel. 737 256 811)

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/akce-pro-deti/zapadni-cechy/karlovy-vary/17143-slechticka-sidla-v-souzneni-16564