Výlety s dětmi

Zimní tábor březen 2023

Výlety s dětmi

Zimní tábor březen 2023

Zimní tábor březen 2023
  • Datum: od 12.3.2023 do 18.3.2023
  • Místo: Penzion Kamenice
  • Adresa: Dolní Maxov 135, Josefův Důl, Česká republika

Popis

Zimní tábory jsou určené dětem, které chtějí prázdniny o jarních prázdninách trávit aktivně a netradičně spolu se svými vrstevníky. Tábory jsou pro lyžaře i pro děti, které nechtějí lyžovat. Program je vždy připravený na celý den. Zimní dětský tábor 2022 se opět koná v krásném stylovém Penzionu Kamenice v Josefově dole – Dolní Maxov v Jizerských horách. Lyžujeme ve Ski areálu Severák.

Zimní tábory jsou určené dětem, které chtějí prázdniny o jarních prázdninách trávit aktivně a netradičně spolu se svými vrstevníky. Tábory jsou pro lyžaře i pro děti, které nechtějí lyžovat. Program je vždy připravený na celý den. Zimní dětský tábor 2022 se opět koná v krásném stylovém Penzionu Kamenice v Josefově dole – Dolní Maxov v Jizerských horách. Lyžujeme ve Ski areálu Severák.

Zimní tábor (jarní tábor) je tu především pro zábavu a aktivní pobyty na horách. Zimní přírodu si užívají nejen lyžaři (snowboardisté), ale také děti, které lyžovat nechtějí. Bohatý program je vždy připraven na celý den zimního táboraNa táboře nejen lyžujeme, bobujemestavíme sněhulákyhrajeme hry a soutěžíme.

S přihlášením nečekejte, zimní tábor je vždy rychle obsazen.

Cena zimního tábora 2023 zahrnuje: ubytování, stravu 5x denně, celodenní pitný režim, dopravu autobusem z Prahy a zpět (od metra Letňany), program, nepřetržitý dohled vedoucích. Neobsahuje skipass a dopravu na vlek.

Ubytování

Útulný penzion Kamenice disponuje stylovou a prostornou jídelnou s krbem, která slouží i pro společenské hry a soutěže. Pokoje jsou tří, čtyř až šesti lůžkové. Umývárky se sprchami a sociální zázemí jsou na většině pokojů vlastní, některé pokoje mají společné na chodbě, pro kluky a holky zvlášť. Celý penzion slouží vždy pouze naší skupině.

Lyžování:

K lyžování využíváme nedaleký lyžařský areál Severák, občas sjezdovku Bukovka v Dolním Maxově (funguje jen s přírodními podmínkami). K areálu dojíždíme vlastním autobusem, který nás vyzvedává přímo u penzionu. Sjezdovky jsou vhodné jak pro úplné začátečníky, tak pro pokročilejší lyžaře a snowboardisty. Denně upravovaný areál disponuje sněhovými děly a využíváme jej i pro večerní lyžování.

Lyžovat jezdíme na 3 hodiny, každé dopoledne. Děti jsou rozděleny, dle pokročilosti v lyžování, do družstev na nelyžaře (kteří se teprve učí), začátečníky, pokročilé a dobré lyžaře. Každé družstvo má svého vedoucího lyžování, který vede připravený program. Lyžování začínáme rozcvičkou, protažením, pokračujeme procvičováním nových technik lyžování, zdokonalováním, samotným lyžováním a hrami s lyžemi. Děti nikdy nejezdí na sjezdovce samy, vždy pod dohledem vedoucího.

Snowboardisté:

Na zimní tábor mohou jet i pokročilý snowboardisté, podmínkou je zvládnutí sjezdu kopce. Samostatnou skupinu pro snowboardisty nemáme, ale jsou dle pokročilosti přiřazeni k lyžařům. Snowboard neučíme.

Doporučené kapesné na vleky je 2.500 Kč.

Záloha na vleky se dává až u odjezdu autobusem (při vlastní dopravě na místě). Na konci tábora je vyúčtována podle skutečných nákladů.​​

Nelyžaři:

Zimní tábor Kazimírka je vhodný i pro nelyžující děti. V čase, kdy jsou lyžaři na svahu se o nelyžaře stará další z oddílových vedoucích. Děti mají program v chatě nebo na sněhu, dle počasí.

Zimní radovánky a program:

Okolí penzionu je ideální pro zimní táborové radovánky. Odpolední program je většinou na sněhu. Stavíme sněhuláky a jiné příšerky, bobujeme, hrajeme kolektivní hry, závodíme, bavíme se. Večerní programy jsou již v chatě věnovány hrám, kolektivní či skupinkové zábavě, karnevalu, diskotékám a nechybí i oblíbený večerníček.

Odjezd na tábor:

V ceně zimního tábora je zahrnuta doprava zájezdovým autobusem z Prahy a zpět. Odjíždí se v dopoledních hodinách přímo od metra Letňany (konečná trasy „C“), zastávka příměstských autobusů. Přesné časy vždy dostanete před konáním zimního tábora emailem.

Bezpečí a zdravotní péče

Na zimním táboře máme táborového zdravotníka. Dohlíží na pravidelné braní léků, které rodiče předají zdravotníkovi při odjezdu na tábor (u vlastní dopravy při předání dítěte). Dále se stará o dítě v případě nevolnosti, zranění či nemoci. V případě vážnější změny zdravotního stavu dítěte, dáváme rodičům telefonicky vědět.

Rozdělování dětí do oddílů/skupin lyžování

Děti jsou na zimním táboře podle pokojů rozděleny do menších oddílových skupin, které mají na starosti konkrétní táboroví vedoucí. Dítě můžete samozřejmě na tábor přihlásit s kamarádem/kamarádkou. Přání se vyplňuje na přihlášce.
Děti jsou ubytovávány podle pohlaví. Přání o společné ubytování kamarádů/sourozenců můžete také vyplnit v přihlášce. Ubytování mladšího sourozence se starším je možné.

Během dopoledne, kdy probíhá lyžování jsou děti rozděleny podle pokročilosti lyžování na lyžařské skupiny 1 – 3 (začátečníci až pokročilý) a zároveň na skupinu nelyžařů, která má program na chatě či venku. Rozdělení dětí do skupin probíhá první lyžovací den.

Důležité dokumenty

Informace k odjezdu zasíláme 3 týdny před konáním tábora na uvedený e-mailový kontakt.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/detske-tabory/16199-zimni-tabor-brezen-2023-15366