Výlety s dětmi

TŘEBOŇ: koncert sopranistky MICHAELY KATRÁKOVÉ - Slavné české a světové melodie (náhradní program za Editu Adlerovou)

Výlety s dětmi

TŘEBOŇ: koncert sopranistky MICHAELY KATRÁKOVÉ - Slavné české a světové melodie (náhradní program za Editu Adlerovou)

TŘEBOŇ: koncert sopranistky MICHAELY KATRÁKOVÉ - Slavné české a světové melodie (náhradní program za Editu Adlerovou)
  • Datum: 28.7.2022
  • Místo: Třeboň - zámek
  • Adresa: Zámek 115, Třeboň, Česká republika

Popis

Z důvodu nemoci mezzosopranistky Edity Adlerové je její vystoupení zrušeno. 
Připravili jsme pro Vás ale plnohodnotnou náhradu tohoto koncertu s novým vynikajícím obsazením.
Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení.

Již zakoupené vstupenky na původní program zůstávají v platnosti i na nový program
nebo je možnost je vrátit. Informace: TIC Třeboň, tel. 384 721 169.

 

 


 

 

Přijměte pozvání na koncert

Michaela KATRÁKOVÁ, soprán
Jiří KNOTTE, klavír

SLAVNÉ ČESKÉ A SVĚTOVÉ MELODIE
(klasická, muzikálová a filmová hudba)

 

* * * * *

čtvrtek 28. července 2022
19:30 hodin
Zámecká konírna, Třeboň
 


 

Vstupné: 350,- Kč

předprodej v TIC Třeboň
384 721 169 / www.itrebon.cz

 


 

 

Michaela Katráková je přední česká operní pěvkyně. Má za sebou angažmá ve Státní Opeře Praha, v Šaldově divadle v Liberci, Severočeském divadle opery Ústí n. Labem, Divadle J.K. Tyla v Plzni a také významné angažmá ve Státní opeře v Kazani (Tatarstán).

Michaela od dětství navštěvovala Kühnův dětský sbor a poté se svým vynikajícím hudebním i pohybovým nadáním nastoupila na Pražskou konzervatoř (2004). Během svého studia pod vedením prof. Brigity Šulcové získala 3. místo v pěvecké soutěži  "Ad honorem Mozart"  (2008) a 2. místo v mezinárodní soutěži "Pražský pěvec" (2010).  Po absolvování Pražské konzervatoře sólově vystoupila s recitálem slavných italských árií, které u publika sklidily mimořádný úspěch a dodnes patří k jádru jejího repertoáru. Posléze získala ve Státní opeře Praha nastudování role Lucie v opeře Lucia di Lammermoor od G.Donizetti  a ve Státní opeře v Kazani roli První dámy ve slavné  Kouzelné flétně od W.A.Mozarta. S touto rolí se také na podzim roku 2011 zúčastnila turné souboru po Holandsku a Belgii. Ihned po návratu se Michaela Katráková zapojila do příprav inscenace Tři Pintové (od C.M.v. Webera a G.Mahlera) ve Státní opeře Praha (2012) a v témže roce vynikla v roli Aničky v opeře Čarostřelec (C.M.v. Weber) v Šaldově divadle v Liberci.  

Již ve svých 24 letech debutovala po boku významného slovenského tenora Miroslava Dvorského (bratr tenora Petera Dvorského) v náročné roli Violetty Valéry v legendární Verdiho opeře La Traviata na jevišti Severočeského divadla opery Ústí nad Labem a následně s tímto souborem absolvovala turné po České republice.

Na jevišti Divadla J.K.Tyla v Plzni se Michaela Katráková úspěšně představila v roli Neddy v opeře Komedianti (od R. Leoncavalla). 

Na konci roku 2013 byla pozvána a zpívala na Slavnostním vánočním koncertě našeho předního houslisty Václava Hudečka a např. v roce 2018 sólově zpívala v Praze na Vyšehradě na Slavnostním koncertu s účastí předních českých i zahraničních představitelů při příležitosti 100. výročí založení čs. státu.

Kromě operních představení pěvkyně sólově koncertuje a spolupracuje s předními českými i zahraničními hudebními osobnostmi. V roce 2021 vystupuje s naší přední sopranistkou mezinárodního renomé Evou Urbanovou s doprovodem Komorního orchestru Národního divadla na OPEN AIR koncertu pro 1000 posluchačů na pódiu zaplněného náměstí v Nepomuku u příležitosti výročí 300 let od blahořečení sv. Jana Nepomuckého. V červnu 2022 se vystoupení OPEN AIR v Nepomuku opakuje - Michaela zpívá roli Krasavy v opeře Libuše od Bedřicha Smetany, opět vedle Evy Urbanové v hlavní roli Libuše. Michaela Katráková v současnosti účinkuje v Severočeském divadle Ústí nad Labem v hlavní roli Rusalky ve stejnojmenné opeře Rusalka od Antonína Dvořáka, v již zmíněné roli Krasavy v opeře Libuše a v roli Esmeraldy ve Smetanovo opeře Prodaná nevěsta.

Veškerý volný čas věnuje studiu dalších operních rolí a také oblíbených operetních, muzikálových a filmových melodií. Intenzivně se věnuje také výchově své roční dcerky.

Miluje přírodu a život v přírodě. Ochotně vystupuje na charitativních akcích a také na akcích na podporu oprav a funkčnosti památek českého venkova.

 

* * * * *

 

 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/akce-pro-deti/jizni-cechy/jindrichuv-hradec/15337-trebon-koncert-mezzosopranistky-edity-adlerove-nejkrasnejsi-svetove-melodie-14545