Výlety s dětmi

Cyklostezka a in-line stezka ze Sušice do Dlouhé Vsi

Výlety s dětmi

Cyklostezka a in-line stezka ze Sušice do Dlouhé Vsi

Cyklostezka a in-line stezka ze Sušice do Dlouhé Vsi
  • Trasa výletu: po cyklostezce ze Sušice do Dlouhé Vsi
  • Celková délka cyklotrasy: 15 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano
  • Vhodné pro in-line brusle: ano

Popis

Ze severního okraje Sušice do Dlouhé Vsi vede cyklostezka souběžná s řekou Otavou. Ve středu města je cyklostezka přerušena a je nutné projet vedlejšími ulicemi. Pro bruslaře a nejmenší cyklisty je vhodný především úsek od outdoorového centra Offpark v Sušici do obce Dlouhá Ves.

Vyrazíme od sušického vlakového nádraží, poblíž kterého asfaltová cyklostezka začíná, po levém břehu řeky Otavy (ve směru říčního toku) vedeni číslem cyklotrasy 2267. Po 2 kilometrech přejedeme most na pravý břeh. Odtud až do Dlouhé Vsi se držíme cyklotrasy Otavská. Pokračujeme další kilometr k silničnímu mostu v centru Sušice. Dopravíme se zpět na levý břeh řeky, kde na světelné křižovatce míříme rovně na náměstí Svobody.

Z náměstí se ulicí Vodní a Bašta dostaneme ke sportovnímu areálu Offpark Sušice s dětským hřištěm a restaurací. Odsud nás čeká pohodová cyklostezka obklopená lesy. V Červených Dvorcích naposledy překročíme řeku Otavu a směřujeme do Dlouhé Vsi. Během projížďky si můžeme odpočinout na některém krytém posezení. Zpět na výchozí místo se vracíme po stejné cestě.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/sumava/1499-cyklostezka-a-in-line-stezka-ze-susice-do-dlouhe-vsi