Výlety s dětmi

ZOO Jihlava, expozice a atrakce pro děti

Výlety s dětmi

ZOO Jihlava, expozice a atrakce pro děti

ZOO Jihlava, expozice a atrakce pro děti
  • Druh zábavy: ZOO, dětská hřiště, kontaktní ZOO, lanový park, projížďka na autíčkách, skákací hrad, akce pro děti
  • Doporučený věk dětí: 2+
  • Adresa: Březinovy sady 5458, Jihlava, Česká republika

Popis

Jihlavská zoologická zahrada se nalézá v malebném údolí řeky Jihlávky nedaleko centra města. Zoo je rozděleno do pěti kontinentů. Prohlédnout si můžeme skoro 200 druhů exotických zvířat, z nichž je řada ohrožených.

Děti jistě ocení venkovní dětský koutek s mnoha atrakcemi, hřiště ve tvaru lodi u hlavního vchodu, kontaktní ZOO nebo lanový park PraLEZ s obtížností i pro menší. V sezóně se mohou děti projet na autíčkách nebo zaskotačit ve skákacím hradu. V průběhu roku lze navštívit různé akce.

V ZOO Jihlava shlédneme také zajímavé expozice, například asijský parčík Hokkaido, africká vesnice Matongo, jihoamerická Hacienda Escondido nebo pavilon šelem, na jejichž chov se jihlavská zoo specializuje.

Africký pavilon je druhou dokončenou stavbou z velkého stočtyřicetimilionového projektu s názvem Zoo pěti kontinentů, který je podpořen dotací z ROP Jihovýchod. Středem pozornosti jsou zde hlavně tři žirafí samci Zuberi, Paul a Manu, pavilon je ale útočištěm i pro další africké kopytníky a malé africké savce.

Od dubna roku 2013 je veřejnosti přístupná také australská expozice, kde jsou k vidění australská zvířata: několik druhů barevných australských papoušků, klokánek králíkovitý, myš bobří, kuskus podzemní a nechybí ani typičtí obyvatelé Austrálie – klokani rudí.

Největší stavební projekt v dějinách jihlavské ZOO byl zahájen v listopadu 2011 a v průběhu čtyř let zde vyroste řada unikátních expozic, které představí nejen typické zástupce zvířat daného kontinentu, ale i jeho přírodu a život původních obyvatel.

Zdroj: Newsletter ROP Jihovýchod

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/zoo-farmy-kone/vysocina/1470-zoo-jihlava