Výlety s dětmi

Cyklostezka z Kostelce nad Labem do Lázní Toušeň

Výlety s dětmi

Cyklostezka z Kostelce nad Labem do Lázní Toušeň

Cyklostezka z Kostelce nad Labem do Lázní Toušeň
  • Trasa výletu: po cyklostezce z Kostelce nad Labem přes Brandýs nad Labem do Lázní Toušeň a zpět
  • Celková délka cyklotrasy: 26 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Tato pohodová cyklostezka podél levého břehu Labe je vhodná pro rodiny s dětmi a cyklisty s cyklovozíkem. Povrch cyklostezky se v posledních letech zhoršil kvůli podrůstajícím kořenům stromů.

Auto můžeme nechat na parkovišti přímo na začátku cyklostezky v Kostelci nad Labem. Parkoviště se nalézá kousek za městem.

Cyklostezka nás po chvíli dovede k Labi a pokračuje podél řeky až do Brandýsa nad Labem. U parkoviště na okraji města se napojíme na cyklostezku přes lesopark Ostrůvek, kterou se dostaneme k jezu u Brandýského zámku. Vystoupáme vedlejší ulicí Na Celné a po 200 metrech zabočíme doleva. Po úzkém můstku sejdeme dolů k řece (je tu nutné vést kolo), kde začíná další úsek cyklostezky. V Lázních Toušeň uvidíme soutok Labe s Jizerou a následně most přes Labe. 

Původně na druhé straně mostu byly schody, které byly nahrazeny kruhovým nájezdem. V tomto místě je možné navázat na trasu výletu ze Staré Boleslavi ke kapličce svatého Václava.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/okoli-prahy/129-cyklostezkou-z-kostelce-nad-labem-do-lazni-tousen