Doktor Faust

  • Datum: 16.7.2023
  • Místo: Opočno - zámek
  • Adresa: , Opočno, okres Rychnov n.Kn., Česká republika

Popis

Doktor Faust / 16. 7. 2023 / Státní zámek Opočno / 20:00


Muzikál Doktor Faust je nový, původní, český, muzikál autorů Vojtěcha Adamčíka a Jana Batysty. Příběh vychází z Goetheho románu o středověkém německém učenci Doktoru Faustovi, který vyměnil svou duši za slávu, bohatství a mládí. Ten si na začátku příběhu žalostně uvědomuje, že zestárl, aniž by dosáhl skutečného poznání, proslulosti nebo nashromáždil majetek. Mefistofeles mu nabízí, že za upsání jeho duše ho omladí a splní mu jeho přání. Uvědomuje si ale Doktor Faust skutečnou cenu obchodu?

Charakter Mefistofela bude netradičně ztvárněn dvěmi postavami – mužem a ženou. Ti se v průběhu představení doplňují. Herecko-pěvecké obsazení nabídne nejen známé tváře, ale také vycházející hvězdy české muzikálové scény. Rockově laděný autorský muzikál doprovodí devítičlenný živý orchestr.

„Faustovské téma je v divadelní a filmové tvorbě natolik probrané, že už se jedná svým způsobem o klišé. Jak toto věčné téma zpracovat neotřele je tedy netriviální otázka. Bylo nutné vzít si inspiraci v dílech Goetheho a Marlowa, i v analogickém příběhu o Jobovi. Snažil jsem se faustovské téma myšlenkově přiblížit spíše novodobému humanismu,“ vysvětluje autor textů písní a scénáře Jan Batysta a doplňuje: „Naše dílo není snahou o filozofii, naopak je psané pro divácký zážitek. Jde o přezkoumání myšlenek hříchu, spásy a
odpuštění způsobem, který nejsnáze proniká do diváckých srdcí – písněmi.“

ÚČINKUJÍ 



 

INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY


Představení se koná na Státním zámku Opočno, jež se nachází na adrese Trčkovo nám. 1, 517 73 Opočno (Arkádové nádvoří).

Parkování je možné přímo na Kupově náměstí v Opočně nebo u zimního stadionu. Obě parkoviště jsou kousek od zámku, pěšky do 10 minut od místa konání. Všem doporučujeme včasný příjezd, abyste nezmeškali začátek představení, které začíná v 20:00 (areál bude otevřen od 19:00). Délka představení odpovídá 120 minutám včetně půlhodinové přestávky. Akce pod širým nebem se koná za každého počasí. 

V místě konání pro vás máme nachystané prodejní stánky s občerstvením, nápoji a dobrým vínem.

DOPORUČUJEME
– včasný příjezd
– teplé oblečení (i když přes den může být teplo, v noci se ochladí)
– pláštěnku (deštníky nejsou z hlediska bezpečnosti povoleny)

Produkce: KULTURA POD HVĚZDAMI s.r.o.

VSTUPENKY 

Online vstupenky


Vstupenky je možné zakoupit v několika kategoriích

 

V případě zájmu o větší počet vstupenek nebo o vstupenky na fakturu nás kontaktujte na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

VIP PROGRAM
– začátek od 19:30
– welcome drink
– drobné občerstvení před představením i během přestávky
– nejlepší místa v hledišti
– pohodlnější sezení
– pláštěnka v případě deště

ZTP, TP A ZTP/P
– Slevu pro držitele těchto průkazů poskytujeme na předem určená místa s 50% slevou. Na každé představení je vyhrazeno od 8 do 10 takových míst (většinou fialovou barvou).
– Pokud vstupenky "ZTP" při výběru míst nevidíte, jsou vyprodány, ale slevu 50 % ZTP můžete uplatnit i na všechna ostatní místa v hledišti.
– Držitel průkazu ZTP, TP a ZTP/P je povinen si s sebou na představení přinést svůj průkaz pro kontrolu, že jsou místo a sleva užívány správně. V opačném případě bude ze strany pořadatele nárokován doplatek ceny nebo neumožnění setrvat na představení. 
– Pro uplatnění slevy vyfoťte a zašlete nám svůj "ZTP" průkaz na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Zpět na email vám zašleme slevový kód s hodnotou 50 % z ceny a ten uplatníte při nákupu vstupenek online. 

 

Aktuality naleznete na stránkách pořadatele KULTURA POD HVĚZDAMI s.r.o.

 

 

Na akcích může být správou zámku pořizován fotografický nebo filmový materiál (více zde).
Změna programu a termínu vyhrazena.

Oficiální stránky

www.zamek-opocno.cz/cs

Mapa

Zobrazit mapu v plné velikosti

Na podrobné mapě jsou další tipy na výlet v okruhu 25 km

KML soubor

Vytisknout mapu s popisem

Další tipy kam s dětmi v okolí

Zámek Opočno a přírodně krajinářský park

Zámek Opočno a přírodně krajinářský park
  • Trasa výletu: prohlídka zámku Opočno a procházka zámeckým parkem
  • Celková délka trasy: 800 m (od parkoviště k zámku a zpět), 3 km (okruh zámeckým parkem)
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano (na nádvoří a v zámeckém parku)
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano (na nádvoří a v zámeckém parku)

Našli jste chybu?

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni jeho vzniku. Přestože se snažíme články udržovat aktuální, často dochází k neohlášeným změnám u poskytovatelů služeb nebo ke změnám turistického značení. Uvítáme, když nám tyto změny nahlásíte, děkujeme.

---> nahlásit chybu v článku

Přidejte váš tip

Provozujete zařízení nebo poskytujete služby pro rodiny s dětmi? Pořádáte nějakou akci pro děti? Máte vlastní tip na výlet?

Využijte možnosti bezplatné prezentace na webu i mobilní aplikaci vylety-zabava.cz. Stačí se zaregistrovat a po přihlášení můžete vkládat vaše příspěvky.

Free Joomla! template by L.THEME