Výlety s dětmi

Projížďka lesy nad Mníškem pod Brdy

Výlety s dětmi

Projížďka lesy nad Mníškem pod Brdy

Projížďka lesy nad Mníškem pod Brdy
  • Trasa výletu: z parkoviště mezi Mníškem pod Brdy a Řevnicemi na poutní místo Skalka, Kytínskou louku a k lesní studánce Bílý kámen
  • Celková délka cyklotrasy: 19 km
  • Terén: mírně kopcovitý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Jako výchozí bod zvolíme parkoviště u silnice mezi Mníškem pod Brdy a Řevnicemi. Vzhledem k tomu, že autem vystoupáme do poměrně velké nadmořské výšky, během výletu nás už nečekají žádná výraznější převýšení, a proto lze trasu projet s cyklovozíkem a dětmi.

Z parkoviště přejedeme silnici na druhou stranu a jsme na asfaltové cestě. Stoupáme do nenáročného kopce a na cyklistickém rozcestí za kopcem (třetí křižovatka cest) odbočíme doleva na cyklotrasu 8131. Po 300 metrech jízdy se dostaneme na poutní místo Skalka, kde je k vidění barokní kostelík sv. Máří Magdaleny, klášter, poustevna a křížová cesta. Z vyhlídky máme Mníšek pod Brdy jako na dlani.

Vrátíme se zpět na hlavní cyklotrasu 8129 a míříme do osady Kytínská louka. Cyklotrasa nás v osadě opouští a dále pokračujeme po červené turistické značce po tzv. Hřebenové cestě. Za rozcestím Na Soudném již cesta není moc kvalitní, s neodpruženými cyklovozíky se musí jet pomalu. Cestu ukončíme u studánky Bílý kámen (po levé straně). Zpět se navracíme po stejné trase.

Výlet lze spojit s projížďkou na Černolické skály, ke kterým se dostaneme opačným směrem od parkoviště.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/okoli-prahy/8581-projizdka-lesy-nad-mniskem-pod-brdy