Výlety s dětmi

Okružní trasa Lipnem nad Vltavou po atrakcích pro děti

Výlety s dětmi

Okružní trasa Lipnem nad Vltavou po atrakcích pro děti

Okružní trasa Lipnem nad Vltavou po atrakcích pro děti
  • Trasa výletu: okruh po atrakcích v Lipně nad Vltavou
  • Celková délka trasy: 7 km (při využití lanovky 5 km)
  • Terén: rovinatý až kopcovitý (kopcovitý pouze při výstupu na vrch Kramolín bez využití lanovky)
  • Vhodné pro kočárky: ano
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Okolí jezera Lipno nabízí pestrou škálu aktivit pro trávení volného času s dětmi a je zajisté příhodným místem k rodinné dovolené. Jedním z nejatraktivnějších turistických center je Lipno nad Vltavou. Přikládáme pěší okružní trasu na mapě, která vede přes pro děti zábavná místa v Lipně nad Vltavou. Vše rozhodně v jednom dni nestihneme navštívit a vyzkoušet, a tak si každý při procházce může vybrat to, co jej baví. O případných atrakcích a aktivitách se zmiňujeme v následujícím textu.

Zábava a pobyt u vody

V Lipně nad Vltavou se nachází bobová dráha, lesní hřiště Království lesa, aquaworld s dětským brouzdalištěm a krytá herna „Hopsárium“ doplněná o venkovní sjezdovku na nafukovacích kruzích. Kromě pěkného koupání Lipno poskytuje také vodní sporty a projížďky po jezeře. V Lipně nad Vltavou jsou v půjčovnách k dispozici elektročluny, plachetnice, kajaky a veslice.

Vrch Kramolín

Z vrchu Kramolín je možné vyzkoušet sjezd na speciálně upravených koloběžkách. Rodiny s dětmi mohou zvolit bezpečnou zpomalenou variantu bez překážek. Na Kramolín turisty vyváží lanová dráha Lipno Express, která zajišťuje i bezplatný převoz kol a kočárků. Na vrcholu se vypíná Stezka korunami stromů Lipno s adrenalinovými a didaktickými zastávkami, z které se otevírá pohled na téměř celé lipenské jezero, okolí Šumavy a Novohradské hory. Závěrečným zážitkem návštěvy Stezky korunami stromů je sjezd z 52 metrů dlouhého tobogánu, jenž je přístupný od 6 let. U vchodu na stezku se nalézá dětské hřiště.

Sport a adrenalin

O spoustu zábavy se postará Frisbeepark v sousedství Stezky korunami stromů. Do hry discgolfu se může zapojit celá rodina. Adrenalinoví jezdci prožijí dobrodružství na speciálních kolech v lesním terénu. Zkušení průvodci nabízejí kurzy nejen pro začátečníky. Další adrenalin pro dospělé i děti zaručuje lanový park na překážkách různých obtížností.
Lipno nad Vltavou je též oblíbeným lyžařským střediskem. Svou vybaveností a plochou je přizpůsobené především rodinám s dětmi.

Cykloturistika

Z Lipna nad Vltavou vedou kvalitní asfaltové cyklostezky do Frymburka a Přední Výtoně, které jsou vhodné i pro malé cyklisty a in-line bruslaře.

Restaurace s venkovním posezením

Většina restaurací je vybavena venkovním posezením a dětským hřištěm. Mezitím, co děti skotačí na hřišti, rodiče si mohou v klidu popovídat u skleničky nebo kávy a mají přitom své ratolesti na očích.

 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/jizni-cechy/752-lipno-nad-vltavou-zabava-sport-cykloturistika-vylety-adrenalin-koupani