Výlety s dětmi

Údolím Skuhrovského potoka u České Třebové

Výlety s dětmi

Údolím Skuhrovského potoka u České Třebové

Údolím Skuhrovského potoka u České Třebové
  • Trasa výletu: z okraje obce Rybník u České Třebové údolím Skuhrovského potoka
  • Celková délka trasy: 7 km
  • Terén: rovinatý až mírně kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: sportovní do terénu
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Trasa výletu vede po rovině až pozvolného kopce, lze ji projít i s kočárkem do terénu. Po lesní cestě se vydáme malebným údolím proti toku Skuhrovského potoka. Výlet doporučujeme absolvovat za sucha. Jako výchozí místo jsme si určili okraj obce Rybník u města Česká Třebová. Auto zaparkujeme u fotbalového hřiště, odkud se hned napojíme na naučnou stezku Údolím Skuhrovského potoka (souběžnou se žlutou turistickou značkou a cyklotrasou).

U Strnovské nádrže se naučná stezka od hlavní cesty odklání a stoupá chatovou osadou Strnov. My využijeme pohodlnější variantu a pokračujeme nadále po žluté turistické značce podél Skuhrovského potoka. Později (na rozcestí Pod Jelením dolem) se naučná stezka opět napojuje na žlutou značku. Trasu na mapě jsme vyznačili k zastavení č. 11, neboť odsud již cesta vede více do kopce. Ti, kteří se s dětmi rozhodnou ještě pokračovat do posledního 15. zastavení naučné stezky Údolím Skuhrovského potoka, výlet ukončí až v obci Skuhrov.

Zábavné úkoly pro celou rodinu

Během výletu jsme pobízeni žlutě označeným textem na tabulích k různým aktivitám a smyslovému vnímání, což je perfektním zpestřením pro malé turisty. Děti například mohou vyzkoušet dendrofon či hmatem rozpoznávat jednotlivé vzorky dřevin. Ťukáním paličkou na dřevo zjistí, že tóny se liší druhem i délkou dřeva. Dále se dozví, že škrábáním a ťukáním na konci klády se zvuk dřevem zesiluje, a tak jej zlehka uslyší i ten, kdo je na opačném konci klády. Do úkolů a her se může zapojit celá rodina a o zábavu je postaráno :-). Z informačních tabulí navíc získáme spoustu nových poznatků.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/orlicke-hory/728-naucnou-stezkou-udolim-skuhrovskeho-potoka-u-ceske-trebove