Výlety s dětmi

Muzeum Policie ČR v Praze

Výlety s dětmi

Muzeum Policie ČR v Praze

Muzeum Policie ČR v Praze
  • Druh zábavy: muzeum policie, policejní technika, technika dopravní policie, radary, policejní automobily a motocykly, hasičská a záchranářská technika, promítání videa, dopravní hřiště
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: Sokolská 453, Praha 2 - Nové Město, Česká republika

Popis

V budově bývalého kláštera v areálu pražského Karlova bylo v roce 1991 otevřeno Muzeum Policie ČR prezentující historii, vývoj a činnost bezpečnostních sborů na území bývalého Československa.

První část je věnována historii četnictva a policie Československé republiky v letech 1918 - 1938, kde objevíme dobově vybavenou četnickou stanici.

Další části muzea přibližují historii a vybavení poválečného Sboru národní bezpečnosti, Pohraničních útvarů SNB a Státní bezpečnosti.

Pro děti budou především zajímavé sály s technikou dopravní policie. Najdeme v nich policejní motocykly, radary, zabezpečovací techniku, PC s počítačovou hrou simulující dopravní situaci a mnoho dalších zajímavých exponátů.

Naopak se domníváme, že je pro děti nevhodná expozice kriminalistiky, doporučujeme se tomuto sálu vyhnout díky některým fotografiím z brutálních případů vyšetřovaných policií.

Výchovně by mohla na děti zapůsobit expozice věnovaná omamným látkám a drogové závislosti.

V horním patře muzea probíhají dlouhodobé výstavy. Na závěr si můžeme prohlédnout venkovní expozici dopravních prostředků na dopravním hřišti.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/praha/705-muzeum-policie-cr-v-praze