Výlety s dětmi

Muzeum loutek a Expedice na niti, Plzeň

Výlety s dětmi

Muzeum loutek a Expedice na niti, Plzeň

Muzeum loutek a Expedice na niti, Plzeň
  • Druh zábavy: muzeum loutek, interaktivní výstava loutek
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: náměstí Republiky 23, Plzeň, Česká republika

Popis

Muzeum loutek v Plzni nás seznamuje se začátky loutkářství v Plzni (počátek 19. st.) až po jeho současnost. První plzeňské loutkové divadlo (konec 19. století) pojmenované Škodovo divadlo v expozici znázorňuje jedinečný model zhotovený dle zachovaného negativu. Výstava představuje kočovná divadla, rodinná divadla a významná divadla - „Loutkové divadlo feriálních osad“ a Divadlo Karla Nováka. Expozice Muzea loutek je věnována osobnostem, které se odmyslitelně zapsali do dějin českého loutkářství. Muzeum loutek navazuje na loutkářskou tradici města Plzeň ukázkou současných nebo nedávno vzniklých souborů.

Děti upoutá 3. patro Muzea loutek zastoupené soudobým Divadlem Alfa, kde mohou s loutkami samy manipulovat. Tyto prostory současně slouží jako multifunkční sál určený k přednáškám a představením.

Nezapomenutelný zážitek nabízí „Expedice na niti“, která je určena všem dětem v doprovodu MUŽE. Společně s ním děti zdolají „loutkovou osmitisícovku“, prozkoumají Muzeum loutek dobrodružným způsobem, plní úkoly, prokáží fantazii na jevišti, vyrobí si talismana, pořídí si cílové foto a domů si odnesou deník se svými záznamy.

Zrelaxovat můžeme v kavárně muzea.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/zapadni-cechy/529-muzeum-loutek-a-expedice-na-niti-plzen