Výlety s dětmi

Letecké muzeum Metoděje Vlacha, Mladá Boleslav

Výlety s dětmi

Letecké muzeum Metoděje Vlacha, Mladá Boleslav

Letecké muzeum Metoděje Vlacha, Mladá Boleslav
  • Druh zábavy: expozice historických letadel, letecké simulátory, letecký gyroskop, dětský koutek, skluzavka, vyhlídková věž, modelářské víkendy pro děti
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: Regnerova 1306, Mladá Boleslav, Česká republika

Popis

Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi nese název po mladoboleslavském průkopníkovi letectví u nás. Jako první Čech sestrojil letadlo vlastní konstrukce bez zahraničních předloh a sám i na něm v roce 1912 vzlétl. Model letounu Metoděje Vlacha zhotovený v roce 2002 je zde vystaven.

V muzeu je k vidění více než 25 letadel, letecké motory a další předměty týkající se letectví. Za poplatek je možné vyzkoušet jízdu v leteckém gyroskopu či leteckém simulátoru. Malé návštěvníky potěší nafukovací skluzavka a dětský koutek, kde si mohou ze dřevěné stavebnice vytvořit konstrukci dle svojí fantazie. Ve vybraných dnech se v muzeu konají modelářské víkendy pro děti.

V Leteckém muzeu Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi se nachází Air Café & Bar, který nabízí alkoholické a nealkoholické nápoje, sendviče, zapečené panini, moučníky a jiné. Součástí leteckého muzea je vyhlídková věž.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/stredni-cechy/3667-letecke-muzeum-metodeje-vlacha-mlada-boleslav