Výlety s dětmi

Luisenburg - největší evropský skalní labyrint

Výlety s dětmi

Luisenburg - největší evropský skalní labyrint

Luisenburg - největší evropský skalní labyrint
  • Trasa výletu: procházka skalním labyrintem Luisenburg
  • Celková délka trasy: 3-4 km
  • Terén: kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: ne
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ne

Popis

Pouhých 25 km západně od česko-německých hranic u německého města Winsiedel se skrývá unikátní přírodní úkaz – skalní labyrint Luisenburg. Označován je jako největší skalní labyrint v Evropě a rozhodně stojí za návštěvu! Příroda zde poskládala obrovské žulové balvany do fascinujících útvarů, mezi kterými můžeme procházet i několik hodin. Některé průchody jsou poměrně úzké nebo nízké a jsou velkou atrakcí pro děti. Pro nejmenší děti může být výlet poměrně náročný, překonává se cca 100 metrů převýšení. Žulovým skalním labyrintem nás provedou 3 značené trasy (modrá, červená a žlutá) s celkem 25 zastaveními. Procházku mezi skalami nám zpestří několik vyhlídek i zřícenina Mariannenhöhe.

Vstup do skalního labyrintu je zpoplatněn, otevřen je od dubna do října. U parkoviště a vstupní brány je možnost občerstvení v restauracích.

Příjezd do skalního labyrintu Luisenburg

Po silnici číslo 6 z Chebu na státní hranici CZ/D Pomezí, dále po B303 kolem Hohenbergu an der Eger, Arzbergu a Marktrewitze. U Wunsiedelu odbočíme na Luisenburg Felsenlabyrinth. Od záchytného parkoviště je to ke vstupní bráně cca 250 m.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/nemecko/3410-luisenburg-nejvetsi-evropsky-skalni-labyrint