Výlety s dětmi

Na Praděd - nejvyšší horu Moravy i s kočárkem

Výlety s dětmi

Na Praděd - nejvyšší horu Moravy i s kočárkem

Na Praděd - nejvyšší horu Moravy i s kočárkem
  • Trasa výletu: z Ovčárny na Praděd
  • Celková délka trasy: 7,5 km
  • Terén: mírně kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: ano
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Na nejvyšší horu Moravy – Praděd (1.491 m) se dá pohodlně vyjít i s kočárkem a mladšími dětmi. Od horské chaty Ovčárna nás sem zavede asfaltová cesta s pozvolným stoupáním.

Parkování

Auto lze zaparkovat v Karlově Studánce (parkoviště u restaurace Hubertus, centrální parkoviště) anebo na větším parkovišti na Hvězdě. Z Karlovy Studánky přes Hvězdu na Ovčárnu jezdí pravidelné spoje autobusové dopravy. Z Hvězdy na Ovčárnu a zpět jezdí autobusy kyvadlové dopravy, počet spojů je vyšší než z Karlovy Studánky.

Výjezd na Ovčárnu vlastním vozidlem je za vyšší poplatek, je regulován časově a dle obsazené kapacity parkoviště.

Informace o parkování a dopravě na Ovčárnu jsou na www.jeseniky-praded.cz/kyvadlov%C3%A1-doprava-hv%C4%9Bzda-ov%C4%8D%C3%A1rna.aspx.

Rozhledna na Pradědu

Na vrcholu Pradědu se vypíná televizní vysílač s rozhlednou, z níž spatříme okolní jesenické hory a hluboká údolí, ale i vzdálenější Krkonoše, Orlické hory, Králický Sněžník a Beskydy. Za obzvlášť příznivého počasí dohlédneme až na Vysoké Tatry a Malou Fatru. Rozhledna v proskleném patře vysílače nabízí 3600 kruhový rozhled a je dostupná pouze výtahem. Vstup je zpoplatněn. Otevřena je po celý rok.

 

Alternativní trasa - na Praděd z Karlovy Studánky

Zdatnější turisté, kteří zaparkovali v Karlově Studánce a netlačí kočárek, mohou pro výstup na Praděd či zpáteční cestu z Pradědu zvolit turisticky velice atraktivní údolí Bílé Opavy, které se táhne od Karlovy Studánky k horské chatě Barborka. Výlet lze spojit s procházkou po lázeňské Karlově Studánce.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/jeseniky/2242-na-praded-nejvyssi-horu-moravy-i-s-kocarkem