Výlety s dětmi

Cyklostezkou podél Vltavy z Klecánek do Troje a Stromovky

Výlety s dětmi

Cyklostezkou podél Vltavy z Klecánek do Troje a Stromovky

Cyklostezkou podél Vltavy z Klecánek do Troje a Stromovky
  • Trasa výletu: z Klecánek do Troje a Stromovky
  • Celková délka cyklotrasy: 19 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Tento tip na cyklovýlet je především vhodný pro ty, co bydlí v Praze nebo v severním okolí Prahy. Cyklostezka vede přímo z Prahy a navazuje na nově budovanou síť pražských cyklostezek. V případě, že přijíždíme ze severu od Prahy, nejlepší je zaparkovat v Klecánkách. Sem se dostaneme, když z Klecan sjedeme k Vltavě. Tuto variantu jsme zvolili i my v námi níže popsaném výletu.

Z Klecánek k pražské ZOO a Trojskému zámku

Po úvodních pár set metrech po staré asfaltce se napojíme na novou asfaltovou cyklostezku. Po cestě potkáme spousty bufetů s menšími dětskými koutky. Cesta nás dovede k ZOO a Trojskému zámku, kde se v případě zastavení pokocháme pohledem na krásnou barokní stavbu a zámeckou zahradu. Najdeme tu také bludiště.

Od Trojského zámku na Stromovku

Za Trojským zámkem přejeme přes most určený pouze pro pěší a cyklisty na Císařský ostrov. Míjíme tu jezdeckou školu Troja (další občerstvení), po dalším mostě přejedeme na druhý břeh Vltavy a vjíždíme do pražského parku Stromovka. Zde objevíme dětská hřiště, kde se děti mohou proběhnout.

 

Zpět se vrátíme po stejné cestě. Na závěr jistě uvítáme odpočinek v Klecánkách v bufetu s venkovním posezením, kde mohou děti sledovat přívoz na druhý břeh Vltavy. Kousek dále od přívozu se nalézá oplocené dětské hřiště.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/okoli-prahy/221-cyklostezkou-podel-vltavy-z-klecanek-do-troje