Výlety s dětmi

Z Komáří vížky na Sedmihůrskou vyhlídku v Krušných horách

Výlety s dětmi

Z Komáří vížky na Sedmihůrskou vyhlídku v Krušných horách

Z Komáří vížky na Sedmihůrskou vyhlídku v Krušných horách
  • Trasa výletu: z Komáří vížky na Sedmihůrskou vyhlídku
  • Celková délka trasy: 5 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Komáří vížka je název hotelu s charakteristickou věží nalézajícího se na vrcholu Komáří hůrky (808 m). Podle názvu hotelu byla pojmenována i celá oblast, která se v minulosti vyznačovala důlní činností.

Na parkoviště pod vrcholem Komáří hůrky vyjedeme automobilem po silnici spojující Horní Krupku a Fojtovice nebo se lze na vrchol vyvézt lanovkou z Krupky - Bohosudova.

Vrch poskytuje výhled na města Krupku, Teplice, Ústí nad Labem a České středohoří na jihu, dále na severní a východní část Fojtovické pláně či Cínovecký hřbet na západě. Na vyhlídkové terase je možno využít nabídky rychlého občerstvení nebo můžeme zajít do vyhlídkové restaurace v hotelu.

Po rozhlédnutí se vrátíme po západním úbočí hory zpět k parkovišti (u rozcestí Komáří Vížka - parkoviště) a vydáme se po žluté turistické značce. Pohodlná asfaltová cesta vede po rovině. Po 2 kilometrech uvidíme nad cestou dřevěnou plošinu – Sedmihůrskou vyhlídku, která nabízí pohledy jižním a západním směrem. Nacházejí se tu lavičky, takže můžeme posvačit či jen rozjímat a odpočívat při pohledu do okolní krajiny.

Díky asfaltovému podkladu je možné se na výlet vypravit s jakýmkoli kočárkem.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/krusne-hory/2140-z-komari-vizky-na-sedmihurskou-vyhlidku-v-krusnych-horach