Výlety s dětmi

Zimní atrakce v Dolní Moravě

Výlety s dětmi

Zimní atrakce v Dolní Moravě

Zimní atrakce v Dolní Moravě
  • Druh zábavy: sáňkařská dráha, Fun Line, snowpark, jízda rolbou
  • Doporučený věk dětí: 4+
  • Adresa: 31227 , Dolní Morava, Česká republika

Popis

Sáňkařská dráha

Noční sáňkování na osvětlené trati je skvělá zábava a zážitek pro lyžaře i nelyžaře. Užijeme si jízdu po zasněžených lesních cestách z horní stanice lanovky U Slona v délce 2,5 km bez jediného kroku pěšky. O zážitky z jízdy se poté můžeme podělit s přáteli v chatě U Slona nebo Apré ski Kulaté peklo přímo u dojezdu trati.

Fun Line

V Dolní Moravě můžeme vyzkoušet také tzv. „Fun Line“. Jedná se o zábavnou trať s klopenými zatáčkami a terénními vlnami zakončenou 8 metrů dlouhým tunelem.

Netradiční trať nabídne zábavu lyžařům i snowboardistům všech věkových kategorií i výkonností. Trať leží přímo pod lanovkou U Slona. Všichni, kdo pojedou nahoru, si ji tak mohou dobře prohlédnout. Pro začínající freestylové nadšence je připravena - lekce freestylu se zkušenými instruktory lyžařské školy.

Snowpark

Snowboardisté jistě rádi navštíví upravený snowpark, nacházející se přímo pod lanovou dráhou U Slona, hned vedle Fun Line. Při jízdě lanovkou je možné si pohodlně prohlédnout všechny překážky, které jsou připraveny pro začátečníky i pokročilé jezdce.

Ve snowparku je umístěno celkem 8 kovových překážek, dle sněhových podmínek budou k dispozici skoky různých velikostí:

Crossová dráha

Ski a snowboardcross má v Dolní Moravě dlouholetou tradici. Areál v Dolní Moravě podporuje mladé talenty, ale také již závodící profíky a každou zimu tak připravuje trať světových parametrů, ve které trénuje i Eva Samková s českou reprezentací.

Trať má privilegované místo hned u vleku Ondráš nad restarurací U Slona a je pravidelně upravována partou shaperů včetně snowparku i Fun Line. Vlek lze využít k pohodlné přepravě na start trati, bez čekání nebo zbytečných prodlev při přejezdech dalších sjezdovek.

Jízda rolbou Pisten Bully

V Relax & sport resortu Dolní Morava si můžeme na vlastní kůži vyzkoušet, jaké je jezdit nejmodernějším strojem na současném trhu.

Svezeme se přímo v kabině řidiče rolby Pisten Bully 400 nebo 600 s výkonem až 400 koní a šestiválcovým motorem od Mercedesu o objemu 12 800 cm3. Tyto sněžné krásky váží 11 tun a jsou vhodné pro úpravu středně těžkých až těžkých terénů. Vpředu je připravená radlice, za kabinou navijáková nástavba. Úplně vzadu je fréza s finišery, které dávají sjezdovce konečnou podobu, tzv. manšestr. Nádrž o objemu 220 litrů je plná a přichystaná k několikahodinovému provozu. Řídit sněžné pásové vozidlo, jak se rolba jmenuje podle dokladů, vyžaduje mnoho zkušeností. Na tento zážitek je možné vystavit dárkový poukaz pro kamarády nebo blízké.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/atrakce-zabava/vychodni-cechy/2135-zimni-atrakce-v-dolni-morave