Výlety s dětmi

Cyklovýlet z Františkových Lázní na hrad Seeberg

Výlety s dětmi

Cyklovýlet z Františkových Lázní na hrad Seeberg

Cyklovýlet z Františkových Lázní na hrad Seeberg
  • Trasa výletu: okruh z Františkových Lázní přes Ostroh s návštěvou hradu Seeberg
  • Celková délka cyklotrasy: 18 km
  • Terén: rovinatý až mírně kopcovitý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Františkovy Lázně a Ostroh, v němž se nachází hrad Seeberg, spojuje značená cyklotrasa 23. Celá trasa vede po vedlejší silnici a asfaltové cyklostezce, je vhodná i pro cyklovozíky. Auto je možné zaparkovat na placeném centrálním parkovišti v jižní části Františkových Lázní – ulice Klostermannova.

V úvodní části výletu projíždíme parkem západní části Františkových Lázní až k rybníku Amerika, kde se můžeme zastavit u malé ZOO s dětským hřištěm. Cyklotrasa pokračuje podél rybníka Amerika a těsně před pozorovatelnou ptáků odbočuje doprava do obce Krapice. Odtud začínáme mírně stoupat. V Ostrohu nás čeká závěrečný krátký sjezd a poté výšlap ke hradu Seeberg, kde si můžeme na stojanech poblíž pokladny uzamknout kola a hrad si vklidu prohlédnout. V okolí hradu Seeberg vede naučná stezka.

Abychom se nemuseli vracet zpátky do Františkových Lázní po stejné cestě, tak po cyklotrase 2057 vyšlápneme do osady Drahov a poté postupně sjíždíme do Františkových Lázní (nejdříve po místní komunikaci, pak po silnici 3. třídy). V obci Lužná cyklotrasu 2057 opustíme, odbočíme doleva a po zelené turistické značce se dostaneme k rybníku Amerika. Tam se napojíme na úvodní trasu 23, po které se vrátíme k výchozímu bodu výletu.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/karlovarsko/2081-cyklovylet-z-frantiskovych-lazni-na-hrad-seeberg