Výlety s dětmi

Cyklostezka Ohře – z Karlových Varů do Sokolova

Výlety s dětmi

Cyklostezka Ohře – z Karlových Varů do Sokolova

Cyklostezka Ohře – z Karlových Varů do Sokolova
  • Trasa výletu: z Karlových Varů kolem Svatošských skal, přes Loket a Královské Poříčí do Sokolova, návrat vlakem
  • Celková délka cyklotrasy: 28 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Cyklostezka Ohře v úseku mezi Karlovými Vary a Sokolovem vede po asfaltových a zpevněných lesních stezkách a má zcela rovinatý profil. Celá cyklostezka je doprovázena cyklistickým značením č. 6. Je vhodná pro cyklisty všech věkových kategorií i pro jízdu s cyklovozíkem. Pro zpáteční jízdu do Karlových Varů lze využít přepravu vlakem ze Sokolova, případně z Lokte.

V úvodní části výletu v Karlových Varech se stezka drží levého břehu Ohře. Za městskou částí Tašovice opouštíme město a projíždíme úchvatným kaňonem, nejdříve po levém břehu (z pohledu toku řeky) a následně pravém. U Svatošských skal si všimneme visuté dřevěné lávky přes řeku, která je určena pouze pěším turistům. Po cca 400 metrech dorazíme do rekreačního areálu Svatošky dětský ráj s atrakcemi pro děti. Tam se po lávce pro cyklisty přesuneme na druhý břeh Ohře.

Pokračujeme lesní cestou až do Lokte. Zde je možné odbočit z cyklostezky a vystoupat ke hradu Loket. Vrátíme se zpět k řece, hrad objedeme ze severní strany a vedeni značkami cyklotrasy č. 6 opouštíme město. Následujících 6 kilometrů do Královského Poříčí jedeme po zpevněné lesní cestě, kousek před Královským Poříčím po asfaltce, z Královského Poříčí do Sokolova po široké asfaltové cyklostezce.

Nádraží v Sokolově je v blízkosti cyklostezky. Cyklostezka Ohře pokračuje dál až do Chebu.

Zajímavosti po cestě

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/karlovarsko/1951-cyklostezka-ohre-z-karlovych-varu-do-sokolova