Výlety s dětmi

Bečov nad Teplou myslí na děti

Výlety s dětmi

Bečov nad Teplou myslí na děti

Bečov nad Teplou myslí na děti
  • Trasa výletu: prohlídky pro dětské kolektivy na zámku, botanická zahrada, Zlatý vrch, NS Šibeniční vrch
  • Celková délka trasy: 5 km; s kočárkem 4 km
  • Terén: rovinatý až kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: zpravidla ano - nádvoří zámku, převážná část zahrad zámku, botanická zahrada, první 2/3 NS Šibeniční vrch, vyhlídková plošina na Zlatém vrchu
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano - viz kočárky

Popis

Malebné městečko se stává díky množství památek a přírodních zajímavostí ideálním cílem turistů všech věkových kategorií. Na skalnatém ostrohu obtékaném řekou Teplá dominuje údolí rozlehlý gotický hrad, na něj navazují klasicistní Pluhovské domy. Soubor architektur doplňuje barokní zámek obklopený terasovitou zahradou. Krajinářskou tvorbu lze objevovat také v nedaleké unikátní Bečovské botanické zahradě. Nedaleko zámku se nachází muzeum historických motocyklů a hraček.Stinnou stránku historie lidstva přiblíží díky informačním panelům naučná stezka Šibeniční vrch pojednávající o hrdelním právu, která během putování odkrývá množství výhledů do hlubokého údolí. Vede z bečovského náměstí na kopec bývalého popraviště. S kočárkem lze projít pouze první 2/3 naučné stezky.

Procházka za kouzelným výhledem 

Pohodlnější cesta je na vyhlídkovou plošinu na Zlatém vrchu, odkud se otevírá krásný pohled na Bečov nad Teplou. 

Hrad a zámek Bečov nad Teplou pro dětské kolektivy 

Edukační programy jsou primárně pro dětské kolektivy (Procházka minulostí pro MŠ, 1. stupeň ZŠ; Relikviář pro každého pro 2. stupeň ZŠ, SŠ) a je třeba se na ně předem přihlásit a domluvit termín. K programu je možno připojit výtvarně-tvořivou dílnu (Malá cca  60 min; velká 120 - 150 min). Dílnu lze objednat i samostatně. Náplň programů je možno upravit dle požadavků objednatele. Dílny mohou probíhat celoročně, edukační program Relikviář pro každého celoročně, Procházka minulostí duben – listopad. 

Nabídku doplňují ilustrované publikace „S pastelkami po hradu a zámku Bečov – relikviář svatého Maura“ či pro menší „Pohádka o bečovském dávnosnění“. Speciální dětský web: prodeti.zamek-becov.cz.

Bečovská botanická zahrada - sportovní vyžití, poznání i zábava

Nejen sportovní zážitky skýtá prostor Bečovské botanické zahrady, jedné z historicky nejvýznamnějších botanických zahrad v Čechách. Zatímco dospělí budou objevovat vzácné dřeviny či odpočívat ve stínu stromů při kávě a zákusku, děti mohou využít dětské hřiště postavené z místních přírodních materiálů, zdolat 1. českou bioferratu nebo se povozit na lodičce po Korunním rybníku. K zapůjčení je také různé sportovní vybavení.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/karlovarsko/1872-becov-nad-teplou