Výlety s dětmi

Cyklostezka Hluboká nad Vltavou – České Budějovice

Výlety s dětmi

Cyklostezka Hluboká nad Vltavou – České Budějovice

Cyklostezka Hluboká nad Vltavou – České Budějovice
  • Trasa výletu: z Hluboké nad Vltavou do Českých Budějovic, zpět po opačném břehu Vltavy
  • Celková délka cyklotrasy: 22 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano
  • Vhodné pro in-line brusle: ano (levý břeh - ve směru toku řeky)

Popis

Z Hluboké nad Vltavou do Českých Budějovic vede po obou březích Vltavy cyklostezka. Na levém břehu (ve směru toku řeky) je celá asfaltová a hojně ji využívají jak cyklisti, tak i in-line bruslaři. Na pravém břehu je cyklostezka vyasfaltovaná pouze zčásti, zbytek vede po zpevněné přírodní cestě. Její předností je, že není tak vytížena. V obou případech má cyklostezka rovinatý profil a je vhodná pro všechny věkové kategorie i pro jízdu s cyklovozíkem. Na tomto výletu nejdříve pojedeme z Hluboké nad Vltavou do Českých Budějovic po pravém (východním) břehu Vltavy. Cyklostezka začíná u silničního mostu přes Vltavu v Hluboké nad Vltavou a až do Českých Budějovic je značena jako cyklotrasa č. 7.

Sokolský ostrov a park Stromovka v Českých Budějovicích

Cílem výletu je Sokolský ostrov, kde si odpočineme v parku a děti si pohrají na dětském hřišti. Pouhých 300 metrů od Sokolského ostrova se nachází náměstí Přemysla Otakara II., kam se můžeme zajet podívat. Případně si výlet prodloužíme do rozsáhlého parku Stromovka (vzdálený necelý kilometr), kde najdeme pěkné dětské hřiště.

Návrat do Hluboké přes České Vrbno a Bavorovice 

Do Hluboké nad Vltavou se ze začátku vracíme stejnou cestou, po 2 kilometrech přejedeme lávku pro pěší a cyklisty na levý břeh Vltavy a držíme se cyklotrasy č. 11. Po dalších 3 kilometrech se ocitneme u vodáckého areálu Lídy Polesné v Českém Vrbném, kde se můžeme občerstvit, je zde také dětské hřiště. Pokračujeme přes Bavorovice, které byly vyhlášeny vesnickou památkovou zónou. Dále projíždíme dubovým stromořadím k jižnímu okraji Hluboké, kde narazíme na sportovně-relaxační areál Hluboká nad Vltavou se spoustou atrakcí pro malé i větší děti. 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/jizni-cechy/1808-cyklostezka-hluboka-nad-vltavou-ceske-budejovice