Výlety s dětmi

Lednice dávná - Jak se žilo za Tatíčka Masaryka

Výlety s dětmi

Lednice dávná - Jak se žilo za Tatíčka Masaryka

Lednice dávná - Jak se žilo za Tatíčka Masaryka
  • Druh zábavy: stálá expozice z období první republiky
  • Doporučený věk dětí: 5+
  • Adresa: Zámecké náměstí 68, Lednice, Česká republika

Popis

Pro ty, kdo mají rádi období první republiky, filmy pro pamětníky atd., je vhodná návštěva nového muzea, ve kterém se přeneseme do minulosti a navštívíme Lednici právě v tomto období. V expozici si můžeme prohlédnout malou ukázku domácnosti městského typu, z níž vcházíme do ulice, ve které nahlédnete do kavárny, holičství, četnické stanice, krejčovství či modiství. Titulky novin a časopisů pročteme v trafice a při pohledu na reklamní plochu se třeba necháme zlákat pozvánkami do biografu…

Muzeum prezentuje soukromou sbírku dvou sběratelů formou stálé expozice. Znázorňuje prostředí obce Lednice v období dvacátých a třicátých let 20. století. Muzeum najdeme v centru obce, v budově, kde sídlí také Turistické informační centrum.

V samoobslužném ateliéru s nápaditými kulisami si budeme moci pořídit originální fotografie na památku – pro tento účel nám budou k dispozici na zapůjčení také repliky dobových oděvů a doplňků, které pomohou docílit větší autenticitu a my budeme vypadat jako z filmů pro pamětníky…U pokladny je také možné si zakoupit drobné vintage suvenýry.

 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/jizni-morava/1523-lednice-davna-jak-se-zilo-za-taticka-masaryka