Výlety s dětmi

Procházka a další aktivity v Centrálním parku Prahy 13 - Stodůlky

Výlety s dětmi

Procházka a další aktivity v Centrálním parku Prahy 13 - Stodůlky

Procházka a další aktivity v Centrálním parku Prahy 13 - Stodůlky
  • Trasa výletu: procházka Centrálním parkem Prahy 13
  • Celková délka trasy: 5 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Na území neudržované planiny s černými skládkami a stavebním materiálem uprostřed sídliště Jihozápadní město se od 80. let 20. století začal budovat nový park. K největším úpravám terénu došlo převážně v letech 2001 – 2002 z finančních prostředků hl. m. Prahy. Byly založeny dva chovné rybníky (tzv. „žabí jezírko“ a Nepomucký rybník), napájené Prokopským potokem a vysázeny nové stromy, keře a trávníky. Postupně probíhaly další proměny a vylepšování parku až do dnešní podoby. V současné době je Centrální park Prahy 13 využíván ke sportu či odpočinku všemi věkovými kategoriemi.

Prochází tudy stezky pro pěší a cyklisty spojující jednotlivé části Prahy 13. Od roku 2003 je Centrální park nástupním místem Greenways Praha – Vídeň, sítě bezpečných stezek a tras pro cyklisty, pěší i jezdce na koních. Vedou přírodně, historicky a kulturně zajímavými místy České republiky a Rakouska.

Na ploše o výměře 39 ha se nalézá množství laviček, dřevěná odpočinková lehátka, posilovací stroje, kuželkárna, in-line dráha, sportovní hřiště (na pétanque a míčové hry) a minigolfové hřiště. V dolní části parku u Nepomuckého rybníka děti uvítají velké oplocené dětské hřiště. V Centrálním parku Prahy 13 se též koná mnoho kulturních a sportovních akcí.

Na severozápadě Centrální park sousedí s Panskou zahradou, která také může posloužit k procházce.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/praha/1500-prochazka-a-dalsi-aktivity-v-centralnim-parku-prahy-13-stodulky