Výlety s dětmi

Cyklostezkou Bečva z Horní Bečvy do Rožnova pod Radhoštěm

Výlety s dětmi

Cyklostezkou Bečva z Horní Bečvy do Rožnova pod Radhoštěm

Cyklostezkou Bečva z Horní Bečvy do Rožnova pod Radhoštěm
  • Trasa výletu: cyklostezkou Bečva údolím Rožnovské Bečvy z Horní Bečvy do Rožnova pod Radhoštěm, možnost návratu cyklobusem
  • Celková délka cyklotrasy: 33 km (tam i zpět po cyklostezce), 17 km (při cestě zpět autobusem)
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Tento cyklistický výlet vede po cyklostezce Bečva údolím Rožnovské Bečvy mezi Horní Bečvou a Rožnovem pod Radhoštěm. Téměř celá trasa je z mírného kopce po asfaltce, proto je nenáročná i pro nejmenší cyklisty. Výlet lze kombinovat s návratem cyklobusem, který v letní sezóně jezdí v tomto úseku. Další možností je využít linkový autobus. Pokud se jeden člen rodiny vrátí z Rožnova pod Radhoštěm pro zaparkované auto v Horní Bečvě, tak si čekání v Rožnově lze s dětmi zpříjemnit v Gibon parku se spoustou atrakcí.

Trasa výletu

Zaparkujeme u vodní nádrže Horní Bečva. Sjedeme k Rožnovské Bečvě a napojíme se na cyklostezku Bečva (č. 6260). V Horní Bečvě musíme dbát zvýšené opatrnosti při jízdě v odděleném pruhu podél silnice. Za obcí u hotelu Zavadilka trasa odbočuje vlevo a po vedlejší ulici projíždíme Prostřední Bečvou. Na konci obce si můžeme odpočinout u občerstvení s venkovním posezením a dětským hřištěm.

Pokračujeme po cyklostezce podél řeky, která následně prochází okrajem obce Dolní Bečva. Po opuštění obce po levé straně míjíme golfové hřiště a po cca 1 kilometru přijíždíme do sportovně-rekreačního areálu v Rožnově pod Radhoštěm. Zastavit se můžeme již v úvodu zmíněném Gibon parku. Do centra města zbývá 1,5 kilometru parkem podél Dřevěného městečka a Valašského muzea v přírodě.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/beskydy/1404-cyklostezkou-becva-z-horni-becvy-do-roznova-pod-radhostem