Výlety s dětmi

Expozice Centrum textilního tisku, Česká Lípa

Výlety s dětmi

Expozice Centrum textilního tisku, Česká Lípa

Expozice Centrum textilního tisku, Česká Lípa
  • Druh zábavy: výstava věnovaná technice potisku textilu, možnost vyzkoušení potisku, pro nejmenší potiskování pomocí razítek a dětský koutek
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: U Vodního hradu 61/32, Česká Lípa, Česká republika

Popis

Interaktivní expozice v Centru textilního tisku v České Lípě vznikla v letech 2009 – 2011. Českolipsko se zabývalo výrobou a zpracováním textilu již od středověku. Největšího rozkvětu ve výrobě textilu, především v barvení a potiskování (tzv. kartounkářství) dosáhlo od konce 18. století do poloviny 19. století.

V Centru textilního tisku se seznámíme s historickými i současnými nejmodernějšími způsoby potisku textilu. Expozice je doplněna videoprojekcí. Máme také možnost si nynější techniku potiskování textilu hravou formou vyzkoušet. Můžeme si zde zakoupit tričko, které si sami potiskneme vybraným motivem.

Pro nejmenší návštěvníky Centrum textilního tisku v České Lípě přichystalo potiskování pomocí razítek, koutek s dřevěnými kostkami a omalovánkami. Centrum textilního tisku je otevřeno celoročně, vyjma ledna. Konkrétní akce najdeme na oficiálních stránkách.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/severni-cechy/1342-expozice-centrum-textilniho-tisku-ceska-lipa