Výlety s dětmi

Na koloběžce od rozhledny Kleť u Českého Krumlova

Výlety s dětmi

Na koloběžce od rozhledny Kleť u Českého Krumlova

Na koloběžce od rozhledny Kleť u Českého Krumlova
  • Druh zábavy: sjezd na koloběžce od rozhledny Kleť, výběr ze tří tras
  • Doporučený věk dětí: 6+
  • Adresa: Rozhledna Kleť, Křemže, Česká republika

Popis

Vrch Kleť s kamennou rozhlednou

Na vrcholu Kleti s televizním vysílačem je možné si užít výhled z nejstarší kamenné rozhledny v Čechách. Pokud budete mít štěstí, dohlédnete až na rakouské Alpy. Dalším nej na vrchu Kleť je nejvýše položená hvězdárna zabývající se výzkumem planetek a komet, kam lze zajít na prohlídku. Občerstvit se můžete v Tereziině chatě.

Projížďka na koloběžce z vrchu Kleť - výběr ze tří tras

Z nejvyšší hory Blanského lesa - Kleti nemusíte dolů po svých, ale na koloběžce. Na výběr jsou 3 trasy, které mají kolem 11 kilometrů a různou náročnost. Je už jen na vás, jestli hledáte celodenní rodinný výlet nebo dvouhodinový adrenalinový zážitek.

Popis tří tras na koloběžce

Při cestě dolů, 570 metrů severozápadním směrem od vrcholu Kleti, se „koloběžkářům“ nabízí zastávka u Žebříkového kamene (10 metrů vysoký granulitový výchoz, jehož puklinový systém připomíná žebřík, podle kterého je skála pojmenována). Nejoblíbenější trasa je do historického Českého Krumlova, další končí v krásné obci Zlatá Koruna (známé svým klášterem) a poslední trasa vede do Krásetína, k parkovišti s nástupním stanovištěm jednosedačkové lanovky. Největší převýšení (nejvíce z kopce) a po asfaltové cestě mají trasy s cílovou stanicí v Českém Krumlově a Zlaté Koruně. Do Krásetína je cesta pro koloběžky z větší části asfaltová a částečně zpevněná lesní, kde je mírné stoupání a nutnost více se odrážet. Na Kleti u startu vám bude zapůjčena koloběžka, ochranná přilba a dostanete instruktáž a mapu. Rezervace předem je výhodou, ale není nutná. A odkud na koloběžky vyrazit? Pěší výstup je dle vašeho uvážení a fyzických sil. Pokud však chcete ušetřit čas a kroky Koloběžky Kleť vás z cílových stanic (zde je možné zaparkovat vaše auto) vyvezou minibusem, čas vývozu je třeba domluvit předem.

{youtube}fH5uBG8qLdY{/youtube}

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/atrakce-zabava/jizni-cechy/12014-kolobezkou-z-kleti-cesky-krumlov