Výlety s dětmi

Ekocentrum DOTEK - dovolená šetrná k přírodě i naší duši

Výlety s dětmi

Ekocentrum DOTEK - dovolená šetrná k přírodě i naší duši

Ekocentrum DOTEK - dovolená šetrná k přírodě i naší duši
  • Další služby: vzdělávací programy a další aktivity pro školy, skupiny i jednotlivé zájemce, ubytování, návštěvnické centrum
  • Adresa: Horská 175, Horní Maršov, Česká republika

Popis

Ekocentrum DOTEK nabízí relaxačně vzdělávací pobyty v magickém koutě východních Krkonoš, vzdělávací programy a další aktivity pro školy, skupiny i jednotlivé zájemce.

V těsném sousedství 450 let staré lípy a renesančního kostela od Carola Valmadiho v Horním Maršově se nachází nově opravená barokní fara. V roce 2013 byla dokončena její přestavba do podoby ekologicky šetrného domu a stala se tak výkladní skříní energeticky šetrných technologií jako jsou kotle na biomasu, hliněné omítky, solární a fotovoltaické články nebo systém rekuperace vzduchu.

V budově se nachází pokoje vhodné pro rodiny s dětmi, vybavené vlastní kuchyňkou a sociálním zázemím. Ekocentrum ale nabízí i vlastní jídelnu, která vaří z místních a bio surovin, každý den připravuje speciální menu i pro vegetariánské strávníky. V objektu se nachází několik historických místností, ve kterých lze provozovat nejrůznější aktivity, např. originální černou kuchyni a dílnu s tkalcovským stavem. V nejbližší době přibude i divadlo nebo malý kinosál.

Na obrovské zahradě je také přírodní divadlo, ukázka tradičních odrůd místní flóry a nezbytné stádo koz, které se tu pase od jara do podzimu. V ekocentru tak můžeme zažít i dojení a výrobu sýrů.

V areálu bývalé fary se nachází i speciální návštěvnické centrum, které nabízí tematické výlety do okolí. Můžeme se na ně vydat sami nebo s rodinou, dostaneme mapky a další potřebné vybavení (např. mikroskopy, dalekohledy, pracovní listy). Pokud se budeme chtít dozvědět víc o tomto malebném kousku krkonošské krajiny, lze dát přednost konkrétnímu programu se školeným lektorem. V centru rádi poradí i v otázkách ohledně ekologicky šetrného vedení domácností nebo kanceláří.

Ekocentrum DOTEK splňuje všechny parametry ekologicky šetrné turistiky.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/materska-centra-kurzy-krouzky/vychodni-cechy/1062-ekocentrum-dotek-dovolena-setrna-k-prirode-i-nasi-dusi