Výlety s dětmi

Škoda Muzeum, Mladá Boleslav

Výlety s dětmi

Škoda Muzeum, Mladá Boleslav

Škoda Muzeum, Mladá Boleslav
  • Druh zábavy: muzeum automobilů značek Laurin & Klement a Škoda, interaktivní panely, promítací sály, speciální prohlídky a exkurze
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: třída Václava Klementa 836, Mladá Boleslav, Česká republika

Popis

Tipem na výlet pro milovníky starých i novějších aut je Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi. Koncem roku 2012 byla dokončena rozsáhlá rekonstrukce.

Sbírky automobilů Škoda, kol a vozů značky Laurin & Klement jsou doplněny interaktivními panely, na kterých si pomocí dotykové obrazovky můžeme přečíst jejich historii. Děti si na velkém interaktivním panelu mohou zahrát například pexeso či se dozvědět zajímavosti související s firmou Škoda Auto a.s.. Ti nejmenší si pohrají v malém dětském koutku, postaví si velké puzzle či se projedou na odrážecích autíčkách.

V promítacím sále shlédneme dokument o výrobních procesech aut Škoda. Jedna místnost je věnována českým filmům, v nichž si zahrály vozy značek Laurin & Klement a Škoda. Krátké úryvky z těchto filmů jsou tu promítány. Další prostor muzea je určen pro krátkodobé výstavy.

Škoda Muzeum také nabízí speciální prohlídky pro zrakově znevýhodněné, pro děti MŠ a ZŠ nebo s odborným výkladem (muzeum + depozitář). V depozitáři jsou k vidění sportovní vozy, prototypy a vozy sériové výroby. Dále se lze zúčastnit exkurze výrobních závodů, která je přístupná pro děti od 10 let. Na tyto prohlídky je nutná rezervace, které předchází vyplnění formuláře na oficiálních stránkách muzea, poté nás z muzea zkontaktují a je domluven závazný termín prohlídky.

V budově Škoda Muzea se nalézá moderní Café/Restaurant VÁCLAV, kde je možné si dát jídlo z denní nabídky či jen posedět u kávy a něčeho sladkého. Pro malé děti je tu k dispozici koutek na hraní.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/stredni-cechy/105-muzeum-skoda-auto