"Teď pojedeme přes Švýcary a zítra v Paříži. " cestování Bohuslava Martinů

  • Datum: od 23.9.2017 do 5.11.2017
  • Místo: MĚSTSKÉ MUZEUM A GALERIE POLIČKA
  • Adresa: Tylova 114, Polička, Česká republika

Popis

800x600

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Aniž to vlastně tak úplně plánoval, byl celý život skladatele Bohuslava Martinů prodchnut různými cestami a změnami pobytu. Začalo to nevinně výjezdními koncerty s Českou filharmonií, kdy se jako její řadový hráč zúčastnil zahraničních zájezdů. Pokračovalo to jeho volbou studia v Paříži, která jej uchvátila a přitáhla natolik, že se zde oženil a usadil natrvalo. Další plány přetrhal nucený exil do USA v době druhé světové války a po jejím skončení pak následovala opět cesta zpět do Evropy, v níž pobýval nejčastěji ve Švýcarsku a Francii. Z mladíka, pocházejícího z malého českého městečka Poličky se, ne zcela vlastní vinou stal doživotní světoběžník, jemuž ovšem bylo vzhledem k politickým okolnostem odepřeno se vrátit do vlasti. Zmiňované okolnosti se snaží výstava zachytit.

Vernisáž výstavy se bude konat v sobotu 23. září 2017 ve 14.00 hod. v muzeu. Osudy skladatele spojené s cestováním budou podrobněji přiblíženy krátkou přednáškou a umocněny hudebním doprovodem klavíristky K. Znamenáčkové, laureátky soutěže B. Martinů.

Kontakt

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Oficiální stránky

www.cbmpolicka.cz

Další tipy kam s dětmi v okolí

Minifarma Falbgery, Borová u Poličky

Minifarma Falbgery, Borová u Poličky
  • Druh zábavy: minifarma
  • Doporučený věk dětí: 1+
  • Adresa: Borová 225, Borová , Česká republika

Našli jste chybu?

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni jeho vzniku. Přestože se snažíme články udržovat aktuální, často dochází k neohlášeným změnám u poskytovatelů služeb nebo ke změnám turistického značení. Uvítáme, když nám tyto změny nahlásíte, děkujeme.

---> nahlásit chybu v článku

Přidejte váš tip

Provozujete zařízení nebo poskytujete služby pro rodiny s dětmi? Pořádáte nějakou akci pro děti? Máte vlastní tip na výlet?

Využijte možnosti bezplatné prezentace na webu i mobilní aplikaci vylety-zabava.cz. Stačí se zaregistrovat a po přihlášení můžete vkládat vaše příspěvky.

Free Joomla! template by L.THEME