Vlastimil Vondruška vás přenese do dob husitských

  • Datum: 25.9.2017
  • Místo: Dům knihy Knihcentrum
  • Adresa: Smetanovo nám. 8, Ostrava, Česká republika

Popis

Pondělí 25. září v 16–17 hodin – Vlastimil Vondruška: Husitská epopej V. Beseda a autogramiáda. DŮM KNIHY Knihcentrum.cz Vlastimil Vondruška je literárně činný už od mládí. Dosud publikoval více než 50 vědeckých studií a článků o dějinách hmotné kultury, 20 knih vědeckých a populárně naučných a více než 50 historických románů pro dospělé a několik i pro mládež. Jeho knih se prodalo už více než 1 milión. Mezi nejúspěšnější se řadí Přemyslovská a Husitská epopej. Přijďte se seznámit s tímto úspěšným autorem osobně. Vlastimil Vondruška se narodil v Kladně (1955), po absolvování gymnázia vystudoval obor historie a etnografie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, vědeckou aspiranturu v Československé akademii věd ukončil v roce 1982. Působil v Národním muzeu v Praze a je autorem řady výstav. Od roku 1990 se věnoval podnikání, publicistice a literatuře. Společně s manželkou Alenou (je rovněž publicistka a spisovatelka) založil sklárnu Královská huť v Doksech, kterou provozoval do roku 2009 (za tuto činnost získal ocenění ministra kultury ČR). Od roku 2009 se věnuje výhradně spisovatelské činnosti. Kromě literatury patří mezi jeho zájmy především horolezectví (aktivně se mu věnoval více než 20 let). Dnes se věnuje spíše rekreačním sportům a fotografování. Pátý díl Husitské epopeje začíná klíčovým zlomem v zápase mezi katolíky, kteří se snaží o návrat ke starým pořádkům, a kališníky, vedenými mladým Jiřím z Poděbrad, který obsadí Prahu. Doba klidu končí a rozhoří se domácí válka. Mladý Ladislav Pohrobek dospívá a ujímá se českého královského trůnu. Jenže záhy umírá a po složitém diplomatickém zápase se novým českým králem stává Jiří z Poděbrad. Proti Čechám se formuje nová nepřátelská koalice. V tomto prostředí postupně odcházejí ze světa pozemského příslušníci prvních generací rodu Prokopů a na jejich místo nastupují jejich děti. Vyprávění nás opět zanese do Prahy, na Tábor i Písek, do Plzně a dalších měst, ale také na rožmberská a poděbradská panství a rovněž do Horních Uher. Po celý měsíc září bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 30. 9. 2017. Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! Informace o besedách v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS. Akce v rámci projektu Dům knihy Živě!!! spolufinancuje statutární město Ostrava.

Vlastimil Vondruška vás přenese do dob husitských

Kontakt

+420 607 082 029

Oficiální stránky

www.knihcentrum-ostrava.cz/

Mapa

Zobrazit mapu v plné velikosti

Na podrobné mapě jsou další tipy na výlet v okruhu 25 km

KML soubor

Vytisknout mapu s popisem

Další tipy kam s dětmi v okolí

The Chamber escape game Ostrava

The Chamber escape game Ostrava
  • Druh zábavy: úniková hra
  • Doporučený věk dětí: 10+
  • Adresa: Smetanovo nám. 1180/7, Ostrava, Česká republika

Zábavní centrum Horník, Ostrava

Zábavní centrum Horník, Ostrava
  • Druh zábavy: zábavní centrum s moderními a sportovními aktivitami (laser game, virtuální realita, týmová lukostřelba, střelba blástry v NERF ARÉNĚ)
  • Doporučený věk dětí: 6+
  • Adresa: Zámecká 18, Ostrava, Česká republika

Jízdy historickými vozy dopravního podniku Ostrava

Jízdy historickými vozy dopravního podniku Ostrava
  • Druh zábavy: vyhlídkové jízdy historickými tramvajemi, trolejbusy a autobusy
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: Poděbradova 494/2, Moravská Ostrava, Ostrava, Česká republika

Aréna pohádek - divadelní představení a tvořivé dílny v Ostravě

Aréna pohádek - divadelní představení a tvořivé dílny v Ostravě
  • Druh zábavy: divadelní představení, tvořivé dílny
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: 28.října 49/23, Ostrava-Moravská Ostrava, Česká republika

Únikové hry EXIT DOOR, Ostrava

Únikové hry EXIT DOOR, Ostrava
  • Druh zábavy: úniková hra
  • Doporučený věk dětí: 11+
  • Adresa: Střelniční 77/10, Ostrava, Česká republika

Našli jste chybu?

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni jeho vzniku. Přestože se snažíme články udržovat aktuální, často dochází k neohlášeným změnám u poskytovatelů služeb nebo ke změnám turistického značení. Uvítáme, když nám tyto změny nahlásíte, děkujeme.

---> nahlásit chybu v článku

Přidejte váš tip

Provozujete zařízení nebo poskytujete služby pro rodiny s dětmi? Pořádáte nějakou akci pro děti? Máte vlastní tip na výlet?

Využijte možnosti bezplatné prezentace na webu i mobilní aplikaci vylety-zabava.cz. Stačí se zaregistrovat a po přihlášení můžete vkládat vaše příspěvky.

Free Joomla! template by L.THEME